Főoldal » Hírek » Paprikaspray-t fújt a metrón - VIDEÓVAL - a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A vád sze­rint egy 29 éves férfi egy utast fújt le a metró egyik kocsi­já­ban, mivel előt­te vitá­ja volt vele. A paprikaspray-től több utas rosszul lett, pánik­ba esett, őket vész­fé­ke­zést köve­tő­en a met­ró­alag­úton keresz­tül vezet­ték ki az állomásra.

A vád­irat sze­rint a vád­lott - egy 29 éves férfi - 2018. novem­ber 24-én kora dél­után a VIII. kerü­let, Baross téri alul­já­ró­ban szó­vál­tás­ba keve­re­dett egy másik fér­fi­val, aki ezután távo­zott, az M2 metró, Kele­ti pálya­ud­va­ri állo­má­sá­hoz ment. A vád­lott követ­te őt, majd fel is szállt a férfi után az állo­más­ra érke­ző, Örs vezér tere irá­nyá­ba köz­le­ke­dő sze­rel­vény egyik kocsijába.

Ezt köve­tő­en - mialatt a met­ró­sze­rel­vény még az állo­má­son vára­ko­zott - a vád­lott elő­vett egy paprikaspray-t, és azzal kb. egy méter távol­ság­ból arcon fújta a fér­fit, majd gyor­san kilé­pett a kocsi­ból és elhagy­ta a helyszínt.

A pap­ri­ka spray per­me­te szét­szó­ró­dott az idő­köz­ben elin­du­ló met­ró­ko­csi­ban, ami­től több utas rosszul lett, pánik­ba esett, és emi­att a met­ró­ko­csi ajta­ja­in és abla­ka­in töb­ben döröm­böl­ni kezdtek.

A tör­tén­tek miatt vész­fé­ke­zés­re került sor, ami­nek követ­kez­té­ben a sze­rel­vény az alag­út­ban meg­állt. A kiala­kult hely­zet­ben a sze­rel­vény veze­tő­jé­nek nem volt lehe­tő­sé­ge újra elin­dul­nia, így az uta­so­kat a met­ró­alag­úton keresz­tül kimenekítették.

A vád­lott cse­lek­mé­nye követ­kez­té­ben az Örs vezér tere és a Deák tér közöt­ti sza­ka­szon több órán keresz­tül szü­ne­telt a met­ró­köz­le­ke­dés, 28 járat maradt ki, a kima­ra­dó jára­to­kat autó­bu­szok­kal kel­lett pótol­ni, ezzel össze­füg­gés­ben több mint fél mil­lió forint kár keletkezett.

A Buda­pes­ti VIII. Kerü­le­ti Ügyész­ség a 29 éves fér­fit köz­ér­de­kű üzem műkö­dé­se meg­za­va­rá­sá­nak bűn­tet­té­vel vádol­ja, és arra tett indít­ványt, hogy a bíró­ság a fér­fi­val szem­ben bün­te­tő­vég­zés meg­ho­za­ta­lá­val szab­jon ki bör­tön­bün­te­tést, amely­nek vég­re­haj­tá­sát pró­ba­idő­re füg­gessze fel.