Főoldal » Hírek » Szóváltás után vágott az aluljáróban – vádemelés - VIDEÓVAL - a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A vád sze­rint a vád­lott egy buda­pes­ti alul­já­ró­ban támadt a sér­tett­re a vita hevé­ben és meg­vág­ta a hátát, vala­mint a fejét. A Fővá­ro­si Főügyész­ség a férfi ellen vádat emelt élet­ve­szélyt okozó testi sér­tés bűn­tet­té­nek kísér­le­te miatt és vég­re­haj­tan­dó bör­tön­bün­te­tés kisza­bá­sát indítványozza.

A vád­irat sze­rint a vád­lott - egy 23 éves férfi - és isme­rő­se, a sér­tett 2018.december 21-én a dél­utá­ni órák­ban össze­ta­lál­koz­tak és beszél­get­ni kezd­tek a IX. kerü­let, Határ úti alul­já­ró­ban. A beszél­ge­tés szó­vál­tás­sá fajult, amely során a sér­tett több­ször meg­ütöt­te a vád­lot­tat, majd fel­ha­gyott a táma­dás­sal. A vád­lott ezután követ­te a sér­tet­tet, vesze­ke­dett vele és elő­vett egy éllel bíró esz­közt és azzal a kezé­ben foly­tat­ta a szó­vál­tást. Ami­kor a vád­lott egy isme­rő­se a vesze­ke­dők közé állt, a sér­tett hát­ra­lé­pett és leha­jolt a föld­re, a vád­lott azon­ban ezt kihasz­nál­va meg­vág­ta a hátát. Ezután a két férfi dula­kod­ni kez­dett, amely során a vád­lott az esz­köz­zel ismét a sér­tett felé vágott és meg­se­be­sí­tet­te a halán­té­kát. A sér­tett könnyű sérü­lé­se­ket szen­ve­dett, azon­ban a fej­sé­rü­lé­sé­nek elhe­lyez­ke­dé­se és az elkö­ve­tés esz­kö­ze, módja alap­ján súlyo­sabb, élet­ve­szé­lyes sérü­lés is bekö­vet­kez­he­tett volna.

A Fővá­ro­si Főügyész­ség vádat emelt a 23  éves fér­fi­val szem­ben élet­ve­szélyt okozó testi sér­tés bűn­tet­té­nek kísér­le­te miatt, a Fővá­ro­si Tör­vény­szék előtt. A főügyész­ség a vád­lot­tal szem­ben vég­re­haj­tan­dó bör­tön­bün­te­tés és köz­ügyek­től eltil­tás kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­ta a vádiratban.

A vád­lott jelen­leg más ügy­ben kisza­bott sza­bad­ság­vesz­tés bün­te­tést tölt.

A sér­tett ellen a vita eleji bán­tal­ma­zás miatt elkü­lö­nít­ve folyik bűnügy.