Főoldal » Hírek » Erőszakos költöztetés - a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Sátor­al­ja­új­he­lyi Járá­si Ügyész­ség sze­mé­lyi sza­bad­ság meg­sér­té­sé­nek bűn­tet­te miatt emelt vádat egy fér­fi­val szem­ben, aki egy nőt aka­ra­ta elle­né­re, erő­szak­kal akart vissza­vin­ni koráb­bi lakóhelyére.

A vád­irat sze­rint, a vád­lott férfi 2020. novem­ber 10-én dél­után meg­je­lent a sér­tett sáros­pa­ta­ki laká­sán és fel­szó­lí­tot­ta a fia­tal nőt, hogy men­jen vissza vele Megy­a­szó­ra, ahol a sér­tett koráb­ban élet­tár­si kap­cso­lat­ban élt a vád­lott egyik isme­rő­sé­vel. Mivel a nő erre nem volt haj­lan­dó, ezért a vád­lott a haját meg­ra­gad­ta, majd a ház­ból a hajá­nál fogva kihúz­ta a sér­tet­tet, a ház előtt álló  sze­mély­gép­ko­csi­ba ültet­te és annak ajta­ját rázár­ta. A nő ekkor az autó másik olda­lán lévő ajtót kinyit­va kiszállt és meg­pró­bált elme­ne­kül­ni. A vád­lott azon­ban utána ment, a sér­tet­tet a hajá­nál fogva vissza­rán­gat­ta a gép­ko­csi­hoz és abba aka­ra­ta elle­né­re ismét be akar­ta ültet­ni, ezt azon­ban a sér­tett idő­köz­ben hely­szín­re érke­ző roko­na­i­nak sike­rült megakadályozniuk.

A járá­si ügyész­ség a bün­tet­len elő­éle­tű fér­fi­val szem­ben tár­gya­lás mel­lő­zé­sé­vel, bün­te­tő­vég­zés meg­ho­za­ta­lá­ra irá­nyu­ló eljá­rás­ban vég­re­haj­tá­sá­ban pró­ba­idő­re fel­füg­gesz­tett bör­tön­bün­te­tés kisza­bá­sá­ra tett indít­ványt a Sátor­al­ja­új­he­lyi Járásbíróságnak.