Főoldal » Hírek » Kamerafelvétel készült az áruházi tolvajról - a Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleménye - videóval

A Nagy­atá­di Járá­si Ügyész­ség kisebb érték­re, több köz­ok­irat és készpénz-helyettesítő fize­tő­esz­köz egy­ide­jű elvé­te­lé­vel elkö­ve­tett lopás bűn­tet­te miatt emelt vádat azzal a 35 éves fér­fi­val szem­ben, aki egy vélet­le­nül a kasszá­nál hagyott pénz­tár­cát lopott el egy nagy­atá­di áruházból.

A vád­ban fog­lal­tak sze­rint a férfi 2021 már­ci­u­sá­ban Nagy­atá­don vásá­rolt, ami­kor az üzlet­ben a pénz­tár­nál vára­koz­va ész­re­vet­te a szom­szé­dos kassza áru­tá­ro­ló részén felej­tett tárcát.

A vád­lott az áru­ház alkal­ma­zot­ta­i­nak nem jelez­te, hogy talált egy őri­zet­le­nül hagyott pénz­tár­cát, hanem kihasz­nál­ta az alkal­mat és a fel­tű­nést kerül­ve a pénz­tár­hoz hát­rált, majd hátra nyúl­va a tár­cát nad­rág­já­nak zse­bé­be rejtette.

A férfi ezt köve­tő­en kifi­zet­te a meg­vá­sá­rolt áru­kat és a lopott tár­cá­val együtt távozott.

A sér­tett pénz­tár­cá­já­ban 54.000 forint kész­pénz, köz­ok­ira­tok ás bank­kár­tya volt, amely­ből 22.000 forint térült meg a nyo­mo­zás során.

Az ügyész­ség a Nagy­atá­di Járás­bí­ró­ság­ra benyúj­tott vád­ira­tá­ban - bün­te­tő­vég­zés meg­ho­za­ta­lá­ra irá­nyu­ló eljá­rás­ban – köz­ér­de­kű munka bün­te­tést indít­vá­nyo­zott a vád­lot­tal szemben.

Az üzlet­ben készült fel­vé­tel az aláb­bi lin­ken tekint­he­tő meg: