Főoldal » Hírek » Éjszaka, maszkban bántalmazták a férfit, hogy megleckéztessék- a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

A Sze­ge­di Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség a Sze­ge­di Tör­vény­szék íté­le­té­nek hely­ben­ha­gyá­sá­ra tett indít­ványt annak a két fér­fi­nak az ügyé­ben, akik élet­ve­szé­lye­sen bán­tal­maz­ták egyi­kük szom­széd­ját, emi­att velük szem­ben 4 év bör­tön­ben vég­re­haj­tan­dó sza­bad­ság­vesz­tés és 4 év köz­ügyek­től eltil­tás bün­te­tést szab­tak ki.

A két fér­fi­val szem­ben azért indult bün­te­tő­el­já­rás, mert az egyi­kük laká­sá­nak az udva­rán tar­tott főzés és ita­lo­zás során a szom­széd han­gos­ko­dá­sa miatt kiala­kult konf­lik­tus miatt őt meg akar­ták lec­kéz­tet­ni. Ennek érde­ké­ben előbb meg­ütöt­ték, meg­rúg­ták, majd utóbb, már az éjsza­ka folya­mán a továb­bi­ak­ban a laká­sá­ban is bán­tal­maz­ták a szom­szé­dot, amely­nek ered­mé­nye­ként neki soro­za­tos bor­da­tö­rést, ezál­tal élet­ve­szé­lyes sérü­lést okoztak.

Az első­fo­kú íté­let ellen a vád­lot­tak és védő­ik fel­men­tés, ille­tő­leg eny­hí­tés végett jelen­tet­tek be fellebbezést.

A fel­lebb­vi­te­li főügyész­ség állás­pont­ja sze­rint az első­fo­kú bíró­ság íté­le­te meg­ala­po­zott, a kisza­bott sza­bad­ság­vesz­tés és köz­ügyek­től eltil­tás tar­ta­ma arányos.

A védel­mi fel­leb­be­zé­sek­ről a Sze­ge­di Íté­lő­táb­la hoz döntést.