Főoldal » Hírek » Két hét után bíróság előtt monori száguldó - rendőrségi videóval - a Pest Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Buda­kör­nyé­ki Járá­si Ügyész­ség még a letar­tóz­ta­tá­sá­nak ideje alatt bíró­ság elé állít­ja azt a fér­fit, aki vissza­té­rő­en veze­tett eltil­tás alatt és még egy bal­ese­tet is okozott.

A vád sze­rint az elkö­ve­tőt, aki egyéb­ként nem is ren­del­ke­zett soha veze­tői enge­déllyel, még tavaly októ­ber­ben egy évre eltil­tot­ták a veze­tés­től egy sza­bály­sér­té­si eljárásban.

Mind­ez nem zavar­ta a fér­fit abban, hogy vezes­sen, még­hoz­zá olyan autót, ami­nek a műsza­ki enge­dé­lye is lejárt.

2021. szep­tem­ber 10-én Mono­ri­er­dőn az autó­val egy rend­őri intéz­ke­dé­sen is fenn­akadt, és ekkor szer­ve­ze­tés­ben még alko­hol is volt.

A koráb­bi intéz­ke­dés sem volt elég arra, hogy elri­assza a veze­tés­től az elkö­ve­tőt, mivel ugyan­ezen az autó­val 2021. szep­tem­ber 17-én Mono­ron ismét elkap­ták a rend­őrök. Ezen alka­lom­mal is pozi­tív ered­ményt muta­tott az alkoholszonda.

Ekkor elő­ál­lí­tot­ták és gya­nú­sí­tott­ként hall­gat­ták ki. Azon­ban elhagy­va a rend­őr­ség épü­le­tét ismét beült az autó­ba és tovább vezet­te azt.

Az aznap már vele szem­ben koráb­ban intéz­ke­dő mono­ri rend­őrök fel­is­mer­ték a fér­fit, és meg­pró­bál­ták meg­ál­lí­ta­ni, azon­ban ő nem állt meg, gyor­sí­tott és mene­kül­ni kez­dett. Az üldö­zés során neki­üt­kö­zött egy másik autó­nak, de még ekkor sem állt meg, hanem tovább­haj­tott. Sze­ren­csé­re a vét­len autót veze­tő sze­mély nem sérült meg.

Később a férfi – miu­tán az üldö­ző rend­őrö­ket nem tudta leráz­ni – fél­re­állt és az autó­ból kiugor­va meg­pró­bált elfut­ni, de elfogták.

Az elfo­gá­sát köve­tő­en letar­tóz­ta­tott elkö­ve­tőt hol­nap a Buda­kör­nyé­ki Járá­si Ügyész­ség három rend­be­li jár­mű­ve­ze­tés az eltil­tás hatá­lya alatt vét­sé­ge és cser­ben­ha­gyás vét­sé­ge miatt állít­ja a Mono­ri Járás­bí­ró­ság elé.

A férfi elő­ál­lí­tá­sá­val kap­cso­la­tos rend­őr­sé­gi videó az aláb­bi lin­ken tekint­he­tő meg: