Főoldal » Hírek » Gyanúsított a rendőrökre vasrúddal támadó férfi - fotóval - a Központi Nyomozó Ügyészség sajtóközleménye

A Buda­pes­ti Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség fel­fegy­ver­kez­ve elkö­ve­tett hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­te miatt foly­tat nyomozást.

A ren­del­ke­zés­re álló ada­tok sze­rint 2021 ápri­li­sá­ban egy Fejér megyei tele­pü­lé­sen, az Orszá­gos Men­tő­szol­gá­lat kért rend­őri segít­sé­get egy fenye­ge­tő­ző, zavar­tan visel­ke­dő férfi ellátásához.

A szol­gá­la­tot tel­je­sí­tő rend­őrök meg­ér­ke­zé­se­kor az ötve­nes éve­i­ben járó férfi az ingat­lan udva­rán tar­tóz­ko­dott, ahol az intéz­ke­dő rend­őrök fel­szó­lí­tot­ták, hogy működ­jön velük együtt, ő azon­ban ennek nem tett eleget.

A férfi vál­lán heve­der­ben egy ács­ka­la­pács volt, továb­bá két, mint­egy egy­mé­te­res és más­fél méter hosszú vas­ru­dat tar­tott magánál.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint az intéz­ke­dő rend­őrök fel­szó­lí­tot­ták a fér­fit, hogy tegye le a nála lévő esz­kö­zö­ket, ő azon­ban figyel­men kívül hagy­ta ezt a fel­szó­lí­tást is. Ami­kor az elkö­ve­tő ész­lel­te, hogy a rend­őr elő­vet­te a szol­gá­la­ti könnygázspray-t, elin­dult  felé és a jobb kezé­ben tar­tott vas­ru­dat a válla fölé emel­ve cél­zot­tan a rend­őr irá­nyá­ba dobta, ami körül­be­lül egy méter­re esett le a rend­őr előtt a földre.

Ezután a másik rend­őr is az elkö­ve­tő felé indult, ami­kor a férfi a bal kezé­ben tar­tott vas­ru­dat is eldob­ta úgy, hogy a rend­őr­nek el kel­lett lép­nie, hogy a vas­rúd ne talál­ja el. A férfi ezután futva mene­kül­ni kez­dett, majd az udva­ron lévő gödör­be ugrott, ahol továb­bi táma­dás­ra alkal­mas esz­kö­zök és szer­szá­mok vol­tak. Végül a rend­őrök meg­tör­ték a férfi ellen­ál­lá­sát és megbilincselték.

Tekin­tet­tel arra, hogy  a férfi  a jog­sze­rű­en intéz­ke­dő rend­őrök eljá­rá­sát erő­szak­kal aka­dá­lyoz­ta, a nyo­mo­zó ügyész­ség fel­fegy­ver­kez­ve elkö­ve­tett hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­te miatt gya­nú­sí­tott­ként hall­gat­ta ki. Az elkö­ve­tő nem tett vallomást.

A fotók a szem­lén készültek.