Főoldal » Hírek » Börtönbe kerülhet a debreceni rongáló – rendőrségi fotókkal - a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Deb­re­ce­ni Járá­si Ügyész­ség ron­gá­lás és garáz­da­ság miatt emelt vádat azzal a fér­fi­val szem­ben, aki idén május­ban itta­san több üve­get is betört Deb­re­cen belvárosában.

A vád­lott 2021. május 27-én, éjfél­kor itta­san tar­tóz­ko­dott Deb­re­cen bel­vá­ro­sá­ban, és egy fod­rá­szat kira­ka­tá­nak üve­gét betör­te egy üveg­po­hár­ral. A kira­kat egy helyen betört, az üveg­táb­la pedig szét­re­pedt. A vád­lott ezen cse­lek­mé­nyé­vel az üzlet üze­mel­te­tő­jé­nek közel 150.000 forint kárt oko­zott, ami nem térült meg.

A férfi néhány órá­val később egy deb­re­ce­ni vas­út­ál­lo­más bejá­ra­ti ajta­já­nak üve­gét is betör­te. Ittas álla­po­tá­ban kia­bált és ököl­lel meg­ütöt­te a bejá­ra­ti ajtó egyik üve­gét. A vád­lott cse­lek­mé­nye foly­tán az üveg kitört és ezzel a vas­úti tár­sa­ság­nak 65.000 forint kára kelet­ke­zett, amely nem térült meg.

A sér­tet­tek kér­ték a káruk megtérítését. 

A vád­lott mind­két kihí­vó­an közös­ség­el­le­nes, erő­sza­kos maga­tar­tá­sa alkal­mas volt arra, hogy az azt ész­le­lők­ben meg­bot­rán­ko­zást és ria­dal­mat keltsen.

A Deb­re­ce­ni Járá­si Ügyész­ség a több­szö­rös vissza­eső vád­lot­tal szem­ben két rend­be­li garáz­da­ság és két rend­be­li kisebb kárt okozó ron­gá­lás vét­sé­ge miatt emelt vádat a Deb­re­ce­ni Járás­bí­ró­sá­gon. A járá­si ügyész­ség a vád­irat­ban arra tett indít­ványt, hogy a járás­bí­ró­ság a vád­lot­tat bör­tön­bün­te­tés­re és mel­lék­bün­te­tés­ként köz­ügyek­től eltil­tás­ra ítél­je, vala­mint a sér­tet­tek által elő­ter­jesz­tett pol­gá­ri jogi igényt érdem­ben bírál­ja el. Vád­ira­tá­ban a járá­si ügyész­ség a bün­te­tés konk­rét mér­té­ké­re is indít­ványt tett arra az eset­re, ha a vád­lott a járás­bí­ró­ság elő­ké­szí­tő ülé­sén beis­me­ri tet­tét és lemond a tár­gya­lás­hoz fűző­dő jogáról.

A Deb­re­ce­ni Rend­őr­ka­pi­tány­ság által a hely­szí­ne­lés során készí­tett fény­kép­fel­vé­te­lek itt tekint­he­tők meg: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/egy-fodraszszalon-kirakatan-vezette-le-a-duhet-a