Főoldal » Hírek » Három évet kapott a börtönőr bántalmazója - a Baranya Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Kom­lói Járá­si Ügyész­ég gyor­sí­tott eljá­rás­ban állí­tot­ta bíró­ság elé azt a fér­fit, aki idén nyá­ron egy kom­lói élel­mi­szer­üz­let par­ko­ló­já­ban meg­ver­te koráb­bi körletfelügyelőjét.

A vád­irat sze­rint a több­szö­rö­sen bün­te­tett elő­éle­tű vád­lott koráb­bi sza­bad­ság­vesz­té­se­i­nek vég­re­haj­tá­sa során ismer­te meg a későb­bi sér­tet­tet, aki a Büntetés-végrehajtási Inté­zet­ben kör­let­fel­ügye­lő­ként dolgozott.

A vád­lott idén júli­us végén egy kom­lói üzlet­ben vette észre a bör­tön­őrt, akit az áru­ház par­ko­ló­já­ban fenye­get­ni kez­dett, majd több­ször ököl­lel meg­ütöt­te és meg is rúgta.

A vád­lot­tat az élet­tár­sa fékez­te meg azzal, hogy több ízben is figyel­mez­tet­te, fejez­ze be, mert ismét bör­tön­be kerül.

A sér­tett, mint a büntetés-végrehajtás hiva­ta­los állo­má­nyú tagja hiva­ta­los sze­mély­nek minősül.

A fér­fit a Kom­lói Járá­si Ügyész­ség bíró­ság elé állí­tot­ta, majd a Kom­lói Járás­bí­ró­ság a gya­nú­sí­tott bűnös­sé­gét a vád­irat­tal egye­ző­en hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­té­ben és könnyű testi sér­tés vét­sé­gé­ben is meg­ál­la­pí­tot­ta, ezért őt 3 év bör­tön­re, vala­mint 4 év köz­ügyek­től eltil­tás­ra ítélte.

Az íté­let nem jog­erős, mivel az ügyész­ség súlyo­sí­tá­sért fellebbezett.