Főoldal » Hírek » Vasúti tárolóban szerelte le a kerékpár tartozékait - videóval - a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye

Lopás vét­sé­ge miatt az Esz­ter­go­mi Járá­si Ügyész­ség vád­ira­tot nyúj­tott be azzal a letar­tóz­ta­tás­ban lévő nővel szem­ben, aki jog­erős elíté­lé­sét köve­tő­en, és az újabb lopá­sok miat­ti gya­nú­sí­tot­ti kihall­ga­tá­sát köve­tő­en is lopott.

A vád­irat sze­rint az elkö­ve­tő 2021. júli­us 11-én az esztergom-kertvárosi vas­út­ál­lo­más kerék­pár táro­ló­já­ban az osz­lop­hoz lelán­colt kerék­pár­ról lesze­rel­te a sebes­ség­mé­rőt, a kor­mány­tás­kát, vala­mint az akku­mu­lá­to­ros led-es lám­pát össze­sen 28.600 forint érték­ben.  Cse­lek­mé­nyét a biz­ton­sá­gi kame­ra rögzítette.

A nő továb­bi hat, esztergom-kertvárosi sér­tett sérel­mé­re köve­tett el lopá­so­kat. 2021. júli­u­sá­ban a kerí­té­sen át két­szer mászott be ugyan­azon udvar­ra, ahon­nan kerti dísze­ket lopott 10.800 forint érték­ben. Ugyan­csak júli­us­ban egy ingat­lan elől egy 8.000 forint érté­kű kerék­párt lopott el. Egy ház elő­kert­jé­ből csa­csi kerti díszt és dísz­gom­bát lopott. A nő egy másik ház elé kihe­lye­zett sze­me­tes­táro­lót vitt el, vala­mint az udvar­ról gumi­lab­dát lopott.

A nyo­mo­zó ható­ság a nőt a lopá­sok miatt 2021. júli­us 08-án gya­nú­sí­tott­ként hall­gat­ta ki. Ez azon­ban nem tar­tot­ta vissza az újabb lopá­sok­tól, mert 2021. júli­us 13-án egy ingat­lan udva­rá­ról kony­ha­ru­hát, ruha­ne­műt, sep­rűt, kést, fésűt lopott 7.800 forint érték­ben, 2021. júli­us 19-én éjsza­ka egy udvar­ról kard­vi­rá­got lopott.

A nőt a bíró­ság a 2021. júli­us 07-én jog­erős hatá­ro­za­tá­val - koráb­ban elkö­ve­tett bűn­cse­lek­mé­nyei miatt - lopás vét­sé­ge miatt 8 hó fog­ház­bün­te­tés­re ítél­te, amely­nek vég­re­haj­tá­sát pró­ba­idő­re felfüggesztette.

Az ügyész­ség a vád­irat­ban arra tett indít­ványt, hogy az Esz­ter­go­mi Járás­bí­ró­ság a nőt fog­ház­bün­te­tés­re és köz­ügyek­től eltil­tás­ra ítélje.