Főoldal » Hírek » Időskorú asszonyt támadott meg a rabló - 9 és fél év fegyházbüntetésre ítélték - fotókkal - a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A több­szö­rö­sen bün­te­tett férfi egy bel­vá­ro­si tár­sas­ház­ban támadt rá egy idős asszony­ra, aki­nek meg­ra­gad­ta a nya­kát és foj­to­gat­ta, majd kitép­te a nya­ká­ban lévő arany nyak­lán­cot, és azzal meg­pró­bált elmenekülni.

A vád­irat sze­rint a 35 éves vád­lott 2020. augusz­tus 18-án, dél­után, egy V. kerü­le­ti tár­sas­ház­ban támadt rá a 75 éves sér­tett­re, aki a lép­csőn fel­fe­lé indul­va, bevá­sár­ló szaty­ro­kat cipelt. A férfi mind­két kezé­vel meg­ra­gad­ta az idős asszony nya­kát, foj­to­gat­ta, majd egy hir­te­len moz­du­lat­tal kitép­te a nya­ká­ban lévő - mint­egy 200 ezer forint érté­kű - arany nyak­lán­cot, és azzal kifu­tott a lépcsőházból.

A sér­tett a táma­dás hatá­sá­ra elej­tet­te a kezé­ben tar­tott szaty­ro­kat, és elesett a lép­csőn, amely­nek során könnyebb sérü­lé­se­ket szen­ve­dett. Ezután kilé­pett a tár­sas­ház­ból, segít­sé­gért kia­bált, amire járó­ke­lők fel­fi­gyel­tek a sie­tő­sen távo­zó fér­fi­ra, és utána futot­tak, majd mind­vé­gig követ­ték, miköz­ben érte­sí­tet­ték a rend­őrö­ket. A rabló mene­kü­lés köz­ben az arany nyak­lán­cot egy dísz­fa tar­tó­já­ba dobta.

A rend­őrök a fér­fit egy hotel par­ko­ló­há­zá­ban egy gép­ko­csi alá bebúj­va talál­ták meg és fog­ták el. Az ékszert a sér­tett­nek visszaadták.

A Buda­pes­ti V. és XIII. Kerü­le­ti Ügyész­ség a 35 éves, több­szö­rö­sen bün­te­tett elő­éle­tű fér­fi­val szem­ben a bűn­cse­lek­mény elhá­rí­tá­sá­ra idős kora miatt kor­lá­to­zot­tan képes sze­mély sérel­mé­re elkö­ve­tett rab­lás bűn­tet­te miatt nyúj­tott be vád­ira­tot a bíróságra.

A Pesti Köz­pon­ti Kerü­le­ti Bíró­ság a - több­szö­rös és külö­nös vissza­eső - fér­fit 9 év 6 hónap fegy­ház­bün­te­tés­re ítél­te azzal, hogy fel­té­te­les sza­bad­ság­ra nem bocsát­ha­tó. Az íté­let nem jogerős.

A vád­lott jelen­leg is letar­tóz­ta­tás­ban van.

A fotók a hely­szí­ni szem­lén készültek.