Főoldal » Hírek » Barcsi sorozatbetörőkkel szemben emelt vádat az ügyészség - fotókkal - a Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Kapos­vá­ri Járá­si Ügyész­ség Bar­csi Kiren­delt­sé­ge kisebb érték­re, üzlet­sze­rű­en, dolog elle­ni erő­szak­kal, nemes­fém­re elkö­ve­tett lopás bűn­tet­te és más bűn­cse­lek­mé­nyek miatt emelt vádat két letar­tóz­ta­tás­ban lévő bar­csi fér­fi­val szem­ben, akik elfo­gá­su­kig 13 ingat­lant tör­tek fel Barcs térségében.

A bün­te­tett elő­éle­tű, bará­ti viszony­ban lévő vád­lot­tak 2021 év ele­jén meg­ál­la­pod­tak abban, hogy hely­is­me­re­tü­ket fel­hasz­nál­va a lakó­kör­nye­ze­tük­ben betö­ré­ses lopá­so­kat fog­nak elkö­vet­ni, mely­nek során első­sor­ban olyan ingat­la­no­kat céloz­nak meg, ami az ott lakó beteg­sé­ge vagy halá­la miatt átme­ne­ti­leg lakatlan.

Ezzel a mód­szer­rel a fér­fi­ak hét ingat­lant tör­tek fel Bar­cson, ille­tő­leg annak kör­nyé­kén, emel­lett a fia­ta­labb vád­lott még továb­bi hat házba tört be. A közö­sen elkö­ve­tett bűn­cse­lek­mé­nyek során az elkö­ve­tők jel­lem­ző­en több és nagyobb érté­kű ingó­sá­got tud­tak ellop­ni, illet­ve elő­for­dult, hogy az sem zavar­ta őket, hogy a sér­tet­tek ott­ho­nuk eme­le­ti részén alud­tak, miköz­ben ők a föld­szin­ten 100.000 forin­tot meg­ha­la­dó érté­kű arany­ék­szert vit­tek el.

Ugyan­ak­kor a lopás­so­ro­zat­ban a leg­na­gyobb érték­re a fia­ta­labb vád­lott egye­dül tett szert, mivel tanú­ja volt annak, hogy az egyik ház­ban lakó idős sér­tet­tet elszál­lí­tot­ta mentő, ezért néhány nap­pal később az éjsza­kai órák­ban vissza­tért a ház­hoz, ahon­nan közel fél mil­lió forint érték­ben vitt el kész­pénzt és éksze­re­ket. A fér­fi­a­kat végül 2021 novem­be­ré­ben vet­ték őri­zet­be a bar­csi rend­őrök, akik­nek a letar­tóz­ta­tá­sát az ügyész­ség indít­vá­nyá­ra a bíró­ság elrendelte.

Az ügyész­ség a Bar­csi Járás­bí­ró­ság­ra benyúj­tott vád­ira­tá­ban a több­szö­rös vissza­eső­nek minő­sü­lő vád­lot­tak­kal szem­ben fegy­ház­bün­te­tés és köz­ügyek­től eltil­tás kisza­bá­sá­ra tett indít­ványt azzal, hogy őket a fel­té­te­les sza­bad­ság­ra bocsá­tás lehe­tő­sé­gé­ből is zárja ki.

A fény­ké­pe­ket a nyo­mo­zó ható­ság készí­tet­te a hely­szí­ni szem­lék során.