Főoldal » Hírek » Veréssel fenyegetőzött, mert a szomszéd látta az állatkínzást - a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtóközleménye

Az Encsi Járá­si Ügyész­ség vádat emelt egy 69 éves asszony ellen bün­te­tő­ügy­ben kény­sze­rí­tés ható­sá­gi eljá­rás­ban bűn­tet­te kísér­le­te miatt. Az asszony csa­lád­tag­ja egy kutyát bán­tal­ma­zott, és az elkö­ve­tő ész­re­vet­te, hogy a szom­széd­ja figye­li, ezért fel­szó­lí­tot­ta, hogy taka­rod­jon onnan, nem látott sem­mit, és ha bár­ki­nek szól­ni mer, meg lesz verve.

A vád­irat sze­rint 2020. augusz­tus köze­pén, a kora dél­utá­ni órák­ban, egy bor­so­di kis­te­le­pü­lé­sen lakó férfi han­gos kutya­vo­nyí­tás­ra figyelt fel, ezért átment a szom­szé­dos ingat­lan­hoz. Ott azt látta, hogy az egyik lakó az udva­ron bal­tá­val bán­tal­maz­za a kutyát, de az asszony ész­re­vet­te a kerí­tés­nél álló fér­fit. Az elkö­ve­tő rájött, hogy lát­hat­ta az ese­mé­nye­ket, ezért inge­rül­ten kia­bál­va közöl­te, hogy taka­rod­jon onnan, nem látott sem­mit, ha jár a szája meg lesz verve, illet­ve ha fel­je­len­ti őket, vagy szól­ni mer a rend­őrök­nek, akkor rá fog kül­de­ni embereket.

A vád­lott több­ször meg­is­mé­tel­te a fenye­ge­té­se­it. Ezzel azt pró­bál­ta elér­ni, hogy a sér­tett ne érte­sít­se a ható­sá­go­kat, aki azon­ban ennek elle­né­re fel­je­len­tést tett, majd az állat­kín­zás miat­ti bün­te­tő­el­já­rás­ban tanú­ként hall­gat­ták ki. A sér­tett azon­ban a vád­lot­ti fenye­ge­té­sek­től oly mér­ték­ben meg­ijedt, hogy több napig nem mert kimen­ni a házából.

Az ügyész­ség a bün­tet­len elő­éle­tű asszonnyal szem­ben tár­gya­lás mel­lő­zé­sé­vel bün­te­tő­vég­zés­ben fel­füg­gesz­tett bör­tön­bün­te­tést indítványozott.