Főoldal » Hírek » A vádlott ütése következtében halt meg ismerőse - fotóval - a Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Somogy Megyei Főügyész­ség halált okozó testi sér­tés bűn­tet­te miatt emelt vádat azzal a húszas éve­i­ben járó fér­fi­val szem­ben, aki­nek egy erős ütése miatt vesz­tet­te éle­tét a sértett.

A vád­lott régebb óta ismer­te a sér­tet­tet, ugyan­azon a tele­pü­lé­sen lak­tak, több­ször dol­go­zott nála. A közös munka során sze­szes italt is fogyasz­tot­tak, és elő­for­dult, hogy szó­vál­tás­ba, majd tett­le­ges­sé­gig faju­ló konf­lik­tus­ba kerül­tek egymással.

A férfi 2021 júli­u­sá­ban, az esti órák­ban azzal keres­te fel ott­ho­ná­ban isme­rő­sét, hogy – bár tele­fo­non már szó esett róla – más­nap vigye be őt és élet­tár­sát kocsi­já­val a köze­li város­ba ügyet intéz­ni. A sér­tett a kérést vissza­uta­sí­tot­ta, ezért össze­szó­lal­koz­tak, heves vitá­juk során az idő­sebb férfi még a vád­lott felé is ütött, de nem talál­ta el. A fia­tal vád­lott ekkor indu­lat­ból, nagy erő­vel, ököl­lel a sér­tet­tet szem­tá­jé­kon ütöt­te, amely­től a sér­tett meg­tán­to­ro­dott, azon­ban nem esett el. A ter­helt ezt köve­tő­en távo­zott a sér­tett ingat­la­ná­ból, aki kis idő múlva fel­hív­ta a köz­pon­ti segély­hí­vót, illet­ve több isme­rő­sé­vel is beszélt - köz­tük a vád­lot­tal - tele­fo­non, de orvo­si segít­sé­get nem kért.

A vád­lot­ti bán­tal­ma­zás­sal össze­füg­gés­ben a sér­tett más­nap haj­nal­ban agyi érka­taszt­ró­fa követ­kez­té­ben meghalt.

Az ügyész­ség a Kapos­vá­ri Tör­vény­szék­re benyúj­tott vád­ira­tá­ban a fér­fi­val szem­ben – elő­ké­szí­tő ülé­sen tör­té­nő beis­me­rés ese­té­re – három évi bör­tön­bün­te­tés és három évi köz­ügyek­től eltil­tás kisza­bá­sá­ra tett indítványt.

A képet a nyo­mo­zó ható­ság a sér­tet­ti ingat­lan­nál készí­tet­te a szem­le során.