Főoldal » Hírek » Ügyvédi munkadíjra hivatkozva csalt ki milliókat - fotóval - a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A Buda­pes­ti IV. és XV. Kerü­le­ti Ügyész­ség vádat emelt egy 27 éves fér­fi­val szem­ben, aki csa­lárd módon, állí­tó­la­gos ügy­véd roko­na segít­sé­gét ajánl­va csalt ki több mint 11 mil­lió forin­tot egy idős­ko­rú nőtől.

A vád­irat sze­rint a férfi 2020 novem­be­ré­ben talál­ko­zott az idős­ko­rú sér­tet­tel, aki­től meg­tud­ta, hogy gyó­gyá­sza­ti esz­kö­zö­ket szo­kott vásá­rol­ni, illet­ve azt is, hogy a sér­tett hol lakik. Néhány nap­pal később a férfi fel­ke­res­te a nőt annak újpa­lo­tai laká­sán, és azt mond­ta neki, hogy túl drá­gán vásá­rol­ta a gyó­gyá­sza­ti esz­kö­ze­it, de ő egy ügy­véd roko­na segít­sé­gé­vel vissza tudná a pénzt perel­ni. A ter­helt azt is mond­ta a sér­tett­nek, hogy az ügy­vé­det azon­ban ki kell fizet­nie, de a pon­tos össze­get nem jelöl­te meg neki.

A nő ezt köve­tő­en a bank­szám­lá­já­ról több mint 11 mil­lió forin­tot fel­vett, melyért a vád­lott még azon a napon elment, és azt magá­hoz vette, hiába kérte a sér­tett, hogy ne vigye el az össze­set. A vád­lott azt állí­tot­ta neki, hogy a pénz­ből az ügy­véd leve­szi majd a neki járó részt, a töb­bit pedig vissza­ad­ja, a fér­fi­nak azon­ban nem állt szán­dé­ká­ban vissza­hoz­ni a pénzt, azt így kicsal­ta a sértettől.

A Buda­pes­ti IV. és XV. Kerü­le­ti Ügyész­ség a fér­fit jelen­tős kárt okozó csa­lás bűn­tet­té­vel vádol­ja, és vele szem­ben vég­re­haj­tan­dó bör­tön­bün­te­tés, vala­mint pénz­bün­te­tés kisza­bá­sá­ra tett indít­ványt a vád­irat­ban. Az ügyész­ség azt is indít­vá­nyoz­ta, hogy a bíró­ság érdem­ben bírál­ja el a sér­tett pol­gá­ri jogi – kár­té­rí­té­si – igényét.

A rend­őr­ség által az ügy­ben koráb­ban kiadott, fény­ké­pet is tar­tal­ma­zó köz­le­mény az aláb­bi lin­ken érhe­tő el:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/gatlastalanul