Főoldal » Hírek » Hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabását kezdeményezi az ügyészség az élettársát féltékenységből megfojtó elkövetővel szemben - a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

A Pest Megyei Főügyész­ség 2020 nya­rán emelt vádat az ellen a közép­ko­rú, alber­tirs­ai fér­fi­val szem­ben aki, ami­kor 2019 augusz­tu­sá­ban szem­be­sült azzal, hogy élet­tár­sa el kíván­ja hagy­ni, őt föld­re lökte, majd meg­foj­tot­ta, a sér­tett lányá­nak az elhalt nevé­ben hamis tar­tal­mú SMS-t kül­dött, melyet köve­tő­en a holt­tes­tet a laká­sá­val szom­szé­dos tel­ken fél­kész álla­pot­ban lévő lakó­ház pin­cé­jé­ben elásta.

A Buda­pest Kör­nyé­ki Tör­vény­szék 2021. május 27-én kihir­de­tett első­fo­kú íté­le­té­vel a vád­lot­tat bűnös­nek mond­ta ki ember­ölés bűn­tet­té­ben és őt 10 év bör­tön foko­za­tú sza­bad­ság­vesz­tés­re és 10 év köz­ügyek­től eltil­tás mel­lék­bün­te­tés­re ítélte.

Az ügy­dön­tő hatá­ro­zat ellen az ügyész a vád­lott ter­hé­re súlyo­sabb, a közép­mér­té­ket meg­ha­la­dó tar­ta­mú sza­bad­ság­vesz­tés bün­te­tés kisza­bá­sá­ért fel­leb­be­zett, míg a vád­lott és védő­je az első­fo­kú íté­le­tet tudo­má­sul vette.

A Fővá­ro­si Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség a Fővá­ro­si Íté­lő­táb­lá­hoz továb­bí­tott másod­fo­kú indít­vá­nyá­ban az ügyé­szi fel­leb­be­zést fenn­tart­va, a sza­bad­ság­vesz­tés bün­te­tés tar­ta­má­nak súlyo­sí­tá­sát kez­de­mé­nyez­te. A vád­lott a bün­te­tő­el­já­rás­ban tovább­ra is letar­tóz­ta­tás­ban van.

Az ügy­ben kiadott koráb­bi saj­tó­köz­le­mény itt olvasható: