A tizenhét éves fiú és a tizennyolc éves társa a megalapozott gyanú szerint két nap alatt három férfit támadott meg és rabolt ki.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak 2018. április 5-én, délután, a Margitszigeten odamentek egy padon ülő férfihoz, majd felszólították, hogy adja át nekik a mobiltelefonját, miközben a fiatalkorú elkövető egy pengével fenyegette, valamint ököllel mellkason ütötte.

A bántalmazás és a fenyegetés hatására a sértett átadta a támadóknak a telefonját.

A gyanúsítottak másnap, 2018. április 6-án, délután, ismét megjelentek a Margitszigeten, ahol újabb két férfit támadtak meg azért, hogy az értékeiket megszerezzék. Az egyiküket a fiatalkorú gyanúsított a földre rántotta, majd bántalmazta, miközben azzal is fenyegették a sértetteket, hogy megszurkálják őket. A gyanúsítottak ezután a megszerzett értékekkel együtt elhagyták a helyszínt.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege indítványozta a gyanúsítottak előzetes letartóztatását három rendbeli – egy esetben felfegyverkezve elkövetett – rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

Az ügyészség álláspontja szerint az ügy jellegére, a gyanúsítottak személyi körülményeire, valamint a velük szemben folyamatban lévő más büntetőeljárásokra is figyelemmel, mindkettőjük esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye, ezért a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelése indokolt.

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a gyanúsítottak előzetes letartóztatása elrendelésének kérdésében a mai napon hoz döntést.

A nyomozást a BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói teljesítik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság által közzétett, az elfogásról készült felvételek az alábbi linken elérhetők:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/elfogtak-a-margitszigeti-rablokat

Hozzászólások lezárva.