Az Esztergomi Járási Ügyészség a különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak az oroszlányi férfinak, aki közel négy éven át tizenegy sértettől befektetési célú kölcsönszerződéssel csalt ki nagy összegeket.

Az indítvány szerint a férfi 2014. augusztusa és 2018. márciusa között, mint befektetésekkel foglalkozó cég képviselője, tizenegy sértettnek kedvező befektetési lehetőséget kínált, rövid határidővel és kedvező hozammal. A sértettek nem vállalták ugyan a pénzük befektetésével felmerülő kockázatot, azonban az elkövető javaslatára kölcsönszerződések alapján különböző összegeket adtak át az elkövetőnek, akinek sem reális lehetősége, sem szándéka nem volt a kölcsönök visszafizetésére.

A csaló férfi a tizenegy sértett közül egy kisbéri férfinak ötvenöt millió forint, egy kisbéri nőnek harminchét millió hétszázötvenezer forint, egy komáromi férfinak tizenöt millió forint, egy ácsi férfinak hétmillió forint, két ácsi férfinak három-három millió forint, egy komáromi nőnek kétmillió forint, egy ácsi nőnek egymillió-négyszázezer forint, három további sértettnek egyaránt egymillió forint kárt okozott.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró a férfi letartóztatását 2019. november 14. napján rendelte el, mert megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon a bizonyítást veszélyeztetné, a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, továbbá  szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

Az ügyészség indítványt tett a letartóztatás határidejének három hónappal történő meghosszabbítására, mert a kényszerintézkedés okai változatlanul fennállnak.

Hozzászólások lezárva.