A vád szerint a 36 éves budapesti férfi több mint öt évvel ezelőtt egy valódinak látszó fegyverrel rabolt ki egy fővárosi postahivatalt.

A vádlott 2012 januárjában elhatározta, hogy bűncselekmény útján jut pénzhez. Ennek érdekében a vádirat szerint beszerzett egy maroktáras, valódi fegyvernek látszó fegyver-utánzatot, és azzal 2012. január 10-én, a délutáni órákban, egy X. kerületi postahivatalhoz ment. A vádlott kapucnis pulóvert viselt, a fejére sötét színű kendőt, illetve baseball sapkát húzott úgy, hogy azzal az arcát eltakarta.

A terhelt a posta ügyfélterébe lépett, odament a bejárattól távolabbi pultnál dolgozó alkalmazotthoz, majd átadta neki a nála lévő hátizsákot azzal az utasítással, hogy pakolja bele a pénzt. Mivel a sértett a felszólításra nem reagált, a vádlott elővette a valódinak látszó fegyvert, azt ráfogta a sértettre és megismételte az utasítást. A támadó ezután a másik pultnál dolgozó alkalmazottat is megfenyegette a fegyverrel, miután észrevette, hogy a nő a pult alatti pánikgomb felé nyúl.

A vádlott mindeközben egyre erőszakosabbá vált, és azzal fenyegette meg a sértetteket, hogy ha nem adják oda neki nagyobb címletekben a pénzt, akkor lövöldözni kezd. Az egyik sértett ekkor megnyomta a nagyobb címletű pénzt tartalmazó trezor nyitógombját, aminek a hangját azonban a vádlott riasztásnak vélte, megijedt, kikapta a sértett kezéből a hátizsákot az addig belepakolt mintegy 870.000 forint készpénzzel, és azzal elmenekült a helyszínről.

Az ismeretlen elkövető miatt felfüggesztett nyomozás folytatásáról a rendőrség 2015. júliusában határozott, amikor az elkövető kilétére adatok merültek fel.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő férfit fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja, amely bűncselekmény büntetési tétele öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés.

Hozzászólások lezárva.