Jármű önkényes elvételének bűntette, rongálás vétsége és egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség két 20 éves, helybeli férfival szemben, akik engedély nélkül, ismerősük használt gépkocsijával mentek meglátogatni egyikük barátnőjét.

A vádirat szerint az egyik elkövetőnek támadt az az ötlete, hogy ismerősének a ház előtt parkoló, le nem zárt, régi típusú gépkocsijával látogassa meg a városban lakó barátnőjét, társával pedig közölte, hogy sem az autó beindítása, sem annak vezetése nem jelent gondot a számára. A másik vádlott is ismerte a gépkocsi tulajdonosát, ezért nem kockáztatva az esetleges tettenérést, úgy döntött, hogy megvárja, amíg a társa elindul a járművel, ő maga pedig utasként csatlakozik hozzá.

A vádlottak ennek megfelelően el is mentek a barátnő lakóhelyéül szolgáló utcába, ahol egy megfordulás erejéig a másik vádlott is vezette a gépkocsit.

A két férfi, bár szándékuk szerint az autót vissza akarták vinni az eredeti helyére, azt újból már nem tudták beindítani. Azzal is próbálkoztak, hogy tolják a gépkocsit, de az néhány méter után ismét leállt, miközben a jármű elvételét kiötlő vádlott egy kerítés betonoszlopának is nekihajtott. Miután a jármű újból már nem indult el, a vádlottak rugdosni, feszegetni kezdték, s ezzel a gépkocsiban 86.000 forint kárt okoztak.

A két férfi, hogy az autó azonosíthatóságát megakadályozza, a rendszámtáblákat levette, majd azokat a vasútállomás közelében, a bozótba dobta.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és a vádlottakkal szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta a Pápai Járásbíróságnál, amely az indítványnak helyt adott, és nem jogerős büntetővégzésében mindkét elkövetővel szemben 200 óra közérdekű munka büntetést szabott ki.

Hozzászólások lezárva.