A Budapesti Nyomozó Ügyészség az egyik gyanúsítottal szemben újabb bűncselekmény, nevezetesen emberkereskedelem minősített esetének megalapozott gyanúját is közölte. A nyomozó ügyészek három gyanúsított letartóztatását indítványozták.

Mint ahogy arról a tegnapi napon beszámoltunk (/a-budapesti-nyomozo-ugyeszseg-osszehangolt-akcioja-egy-kiterjedt-ingatlan-csalasi-ugyben-videoval/), a Budapesti Nyomozó Ügyészség összehangolt akció eredményeként 10 személyt – köztük négy ügyvédet – hallgatott ki gyanúsítottként időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozó ügyészek az ügy egyik gyanúsítottjával azóta újabb bűncselekmény megalapozott gyanúját közölték. A rendelkezésre álló adatok szerint, 2017. év elején a gyanúsított és élettársa egy 88 éves férfit oly módon tévesztettek meg, hogy a sértett előtt testvéreknek adták ki magukat, majd miután a bizalmába férkőztek, rávették, hogy vegye feleségül a nőt. Ezt követően családostul beköltöztek az időskorú sértett lakásába, őt pedig a lakás egy kis helyiségébe költöztették. Az ezt követő időszakban rendszeresen elkérték a pénzét, volt olyan, hogy erőszakkal megakadályozták, hogy elhagyja a lakást, valamint tettlegesen bántalmazták.

A fenti cselekmény személyi szabadságától megfosztott személy sérelmére, a sértett sanyargatásával, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntette, személyi szabadság megsértésének bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett csalás bűntette megalapozott gyanújának megállapítására alkalmas.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség az ügyben három gyanúsított – köztük az egyik ügyvéd – letartóztatására tett indítványt, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a tanúk befolyásolásával vagy más módon veszélyeztetnék a bizonyítást, valamint az esetleges újabb bűncselekmények felderítését megnehezítenék. Emellett a bűnismétlés veszélye is reális.

A letartóztatás elrendelése tárgyában a Budai Központi kerületi Bíróság nyomozási bírája várhatóan a mai napon hoz döntést.

Hozzászólások lezárva.