A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetés súlyosítására tett indítványt a Pécsi Ítélőtáblán annak a pécsi férfinak a büntetőügyében, aki 2015. júniusában két embert késsel életveszélyesen megsebesített.

A bűncselekmény elkövetésekor 17 éves egykori ökölvívó társaival Pécs belvárosában szórakozott, italozott, majd egy ismert szórakozóhely előtt egy arra sétáló személyt egy földről felragadott bottal megütött. Egy szemtanú a társasághoz lépve számon kérte a bántalmazást. Rövid szóváltást követően a vádlott négy társával ököllel ütlegelni, majd rugdosni kezdte a közben földre kerülő férfit, és rátámadt a segítségére siető másik járókelőre is. A verekedés során a korábban botot ragadó fiatal a zsebéből egy kést rántott elő, és a földön fekvő sértettet 4 alkalommal hátba, a segítségére siető férfit pedig hasba szúrta.

A sértettek 8 napon túl gyógyuló, közvetlen életveszélyes sérülést szenvedtek, ami egyiküknél maradandó fogyatékossággal is járt.

Az elsőfokú bíróság a késelő bűnösségét – a váddal egyezően – több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében állapította meg. Ezért 7 év 10 hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. Társaira csoportosan elkövetett garázdaság és testi sértés miatt végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki.

Az ügyész a két embert súlyosan megsebesítő vádlott büntetésének súlyosítása iránt jelentett be fellebbezést, melyet a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az ítélőtábla mai napon tartott nyilvános ülésén fenntartott.

Mivel az ítélőtábla az ügyben szakértő meghallgatását tartja szükségesnek, a másodfokú eljárás tárgyalás tartásával folytatódik.

Hozzászólások lezárva.