A Kecskeméti Járási Ügyészség hamis vád, közokirat-hamisítás és többrendbeli lopás miatt vádat emelt egy fiatalkorúval szemben, aki unokatestvére adatainak és titokban lefotózott személyes okmányainak felhasználásával munkát vállalt egy cégnél, ahol két nap múlva saját munkatársai öltözőszekrényét is kirámolta.

A 17 éves fegyverneki fiú 2018 novemberében egy kiskunfélegyházi cégnél akart elhelyezkedni, azonban életkora miatt nagyobb jövedelemmel járó éjszakai munkát nem vállalhatott. Kihasználva azt, hogy nagyon hasonlít felnőttkorú unokatestvérére, a személyi igazolványát, lakcímkártyáját és adókártyáját a rokon tudta nélkül lefényképezte és a személyes adatait felhasználva munkát vállalt. A foglalkoztatotti adatok bejelentése folytán az adóhatóság közhitelű nyilvántartásába valótlan adatok kerültek.

Két nappal azután, hogy munkába állt, a fiatalkorú és 24 éves társa az esti műszak idején az üzem férfi öltözőjében három munkatársuk lezárt öltözőszekrényét felfeszítette és azokból készpénzt, órát és mobiltelefont loptak el, emellett további nyolc szekrényt is megpróbáltak felfeszíteni. Két nap múlva a telefon a fiatalkorú, az óra a felnőttkorú vádlott öltözőszekrényéből került elő, így azokat a sértettek visszakapták.

Tettenérésük után a két férfit az üzemből azonnali hatállyal eltávolították, emiatt késő este gyalogosan vágtak neki a hazafelé vezető útnak. Elhatározták, hogy járművet szereznek maguknak, ezért betértek egy nyitott telepre, ahonnan egy ott parkoló, nyitott teherautót a benne lévő forgalmi engedéllyel együtt elloptak és fegyverneki otthonukba hajtottak. A teherautót másnap egy autóbontóban, szétbontott állapotban lefoglalták a nyomozók. A fiatalkorú még a lebukásuk után sem fedte fel valódi kilétét, tudva azt, hogy az unokatestvérrel szemben indul meg a büntetőeljárás.

A büntetlen előéletű fiatalkorút az ügyészség hamis vád, közokirat-hamisítás és lopás bűntettével vádolja, ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetését indítványozza azzal, hogy a próbaidő alatt a fiatalkorú pártfogó felügyelet alatt áll. Többszörösen büntetett előéletű, felnőttkorú társának többrendbeli lopás miatt kell felelnie, ezért vele szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Mivel a felnőttkorú vádlott a bűncselekményeket felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el, ezért ezen korábbi büntetés utólagos végrehajtását is indítványozza az ügyészség. Mindkét férfi ügyében a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.