A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a fiatalkorú lánnyal és két huszonéves társával szemben, akik egy gömbcsuklóval igyekeztek alkoholhoz jutni.

A vádirat szerint a fiatalkorú lány és két társa 2016. július 31-én hajnalban Szeged belvárosában odalépett egy padon ülő társasághoz. Erőszakosan cigarettát, illetőleg italt követeltek, de nem kaptak. Erre a vádlottak egyike egy vasból készült gömbcsuklót vett elő, azzal hadonászott, majd egyiküket, a padon ülő sértettet felsőtesten ütötte, miközben társai megpróbálták elvenni a sértett pénztárcáját. A dulakodás során a sértett segítségére siettek a társaságában levők és sikerült a vádlottaktól a gömbcsuklót elvenniük. A vita  folytatódott, majd a vádlottak újra rátámadtak a sértettre és megpróbálták megrúgni és megütni. A vádlottak a taxisok közbelépésére időlegesen felhagytak a támadással, ezért a sértett  a helyszínről el tudott menekülni.

Kevéssel később a vádlottak ismét találkoztak a sértettel, aki megpróbált egy parkoló autó mögé bújni. A vádlottak újra bántalmazták, zseblámpával, szíjjal ütötték, és többször meg is rúgták.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottakat csoportosan elkövetett rablás bűntettének kísérletével, valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő két vádlott és szabadlábon védekező fiatalkorú társuk bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.