A Központi Nyomozó Főügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádat emelt egy rendőr ellen a Győri Törvényszék Katonai Tanácsánál.

2018 áprilisában a Készenléti Rendőrség győri objektumában pályaorientáció keretében megtartott fegyverzettechnikai bemutatón az egyik tanuló megszerzett egy könnygázgránátot, majd azt egy gránátvetőben helyezte el, amelyet  egy másik gyermek működésbe hozott.

A kilőtt könnygázgránát mechanikai, illetve irritáló hatása miatt 5 gyermek szenvedett 8 napon belül gyógyuló könnyű testi sérülést, valamint további 83 személy testi épsége, egészsége került közvetlen veszélyhelyzetbe.

A vádirat lényege szerint a főtörzsőrmester a könnygázgránát kezelésére vonatkozó előírásokat figyelmen kívül hagyta és e foglalkozási szabály megszegésével a bemutatón résztvevő személyeket közvetlen veszélynek tette ki.

A Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Osztálya vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében pénzbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben.

Az ügyben korábban közzétett ügyészségi sajtóközlemény az alábbi linkeken érhető el:

A rendőrségi bemutatón az általános iskolások által működésbe hozott könnygázgránát 5 gyermek sérülését okozta

Hozzászólások lezárva.