A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki közel 20 kg marihuanát próbált meg Magyarország területére csempészni.

A vádirat szerint a férfi a bűncselekmény elkövetését megelőzően jelentős összegű pénztartozást halmozott fel ismeretlen személyek felé. A tartozás kiegyenlítése fejében a vádlott elvállalta, hogy kábítószert csempész Magyarországon keresztül Nyugat-Európába. Ennek érdekében az ismeretlen megbízói felkérésére kiválasztott egy gépkocsit Szerbiában, amely egyébként olasz honosságú és rendszámú volt, de rövid időn belül egy szerbiai autókereskedésben szerbiai forgalmi rendszámmal látták el. A megbízóktól kapott pénzen ezután a vádlott megvásárolta a járművet, azt a felesége nevére íratta, majd ismét átadta a megbízóknak abból a célból, hogy rejtekhelyet alakítsanak ki az autóban a kábítószer csempészése érdekében. Az átalakítás során az autó első és hátsó üléseinek lábterében a padozat megemelésével egy duplafalú üreget alakítottak ki, mintegy 186 liter térfogattal. Ezt követően a rejtekhelybe elhelyeztek 36 csomag, mindösszesen mintegy 20 kg tömegű marihuanát.

A vádlott a fenti gépkocsit vezetve 2018. október 13. napján reggel 7 óra körül jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a röszkei határátkelőhelyen. Az autó átvizsgálása során a kábítószer-kereső kutya jelzett, majd a vádlottat előállították, a kábítószert pedig lefoglalták.

A vádlott által a Magyarország területére csempészni szándékozott kábítószer mennyisége meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak mintegy kétszerese.

A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.