Főoldal » Hírek » Kocsmai garázdaság miatt vádemelés - videóval - a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

Garáz­da­ság bűn­tet­te miatt a Tatai Járá­si Ügyész­ség vád­ira­tot nyúj­tott be két fér­fi­val és egy nővel szem­ben, akik kocs­má­ban vere­ked­tek egy másik társasággal. 

A vád­irat sze­rint 2021. októ­ber 23-ra vir­ra­dó éjjel az elkö­ve­tők - az apa és két fel­nőtt gyer­me­ke - egy tatai szó­ra­ko­zó­he­lyen tar­tóz­kod­tak. Az ittas álla­pot­ban lévő elkö­ve­tők­től nem messze, a pult­nál egy­más tár­sa­sá­gá­ban ült három férfi,  akik­nek  a fia­ta­labb férfi oda­ki­a­bált, hogy „mit mére­ge­tik őket”. Ezután mind­há­rom elkö­ve­tő oda­ment a pult­hoz, ahol az apa meg­fog­ta és meg­szo­rí­tot­ta az egyik sér­tett áll­kap­csát, majd egy másik sér­tet­tet ököl­lel arcul ütött. 

Ezután az elkö­ve­tők az első sér­tett köré gyűl­tek, a nő oda­szólt neki, hogy „húzza meg magát, rosszul fog járni, ha az apja meg­üti őt”.  A sér­tett vissza­szólt a nőnek, erre a nő apja ököl­lel arcul ütöt­te őt. Ekkor  a har­ma­dik sér­tett elta­szí­tot­ta ezt a fér­fit a társa köze­lé­ből, mire az apa fia felé ütött,  a nő pedig han­go­san szit­ko­zó­dott, her­gel­te tár­sa­it. A nő meg­ütöt­te az egyik sér­tet­tet, akit ezt köve­tő­en ököl­lel arcul ütött a nő test­vé­re is.

A sér­tet­tek pró­bál­ták odébb taszí­ta­ni az elkö­ve­tő­ket, akik azon­ban nem tágí­tot­tak, ezért kiala­kult egy köl­csö­nös lök­dö­ső­dés a két tár­sa­ság között. A két férfi elkö­ve­tő két sér­tet­tet ököl­lel ütlegelt.

Az ügyész­ség a vád­irat­ban arra tett indít­ványt, hogy a Tatai járás­bí­ró­ság az elkö­ve­tők­kel szem­ben tár­gya­lás mel­lő­zé­sé­vel, bün­te­tő­vég­zés­ben pénz­bün­te­tést szab­jon ki.

A fel­vé­te­len a cse­lek­mény látható.