Főoldal » Hírek » Engedély nélkül gyűjtöttek hulladékot - a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

Veszé­lyes hul­la­dék­ra elkö­ve­tett hul­la­dék­gaz­dál­ko­dás rend­je meg­sér­té­sé­nek bűn­tet­te miatt a Tata­bá­nyai Járá­si Ügyész­ség vád­ira­tot nyúj­tott be két fér­fi­val szem­ben, akik enge­dély nél­kül gyűj­töt­tek hulladékot. 

A vád­irat sze­rint két férfi 2022. júni­us 01-én End­re­fal­vá­ról Orosz­lány­ba ment teher­gép­ko­csi­val azért, hogy ott fém­hul­la­dé­kot gyűjt­se­nek. Az elkö­ve­tők a teher­gép­ko­csi­val Orosz­lány lakott terü­le­tén halad­tak, miköz­ben előre fel­vett szö­veg­ként han­gos­be­mon­dón keresz­tül sugá­roz­ták a lakos­ság felé a fel­hí­vást, hogy hul­la­dék­va­sat vásá­rol­nak fel.

Az elkö­ve­tők így begyűj­töt­tek 1 darab mosó­gé­pet, 1 darab komp­resszort, és egyéb vas­hul­la­dé­kot, vala­mint az egyik ház­nál 1.500 forin­tért meg­vá­sá­rol­tak 3 darab ólom akku­mu­lá­tort. A hul­la­dék­tár­gya­kat a két férfi együtt tette be a teher­gép­ko­csi­ba, szán­dé­kuk az volt, hogy a begyűj­tött hul­la­dé­kot fém­hul­la­dék­át­ve­vő telep­he­lyen érté­ke­sí­tik.  A fér­fi­ak enge­dély nél­kül gyűj­töt­tek hulladékot.

Az ügyész­ség a vád­irat­ban arra tett indít­ványt, hogy a Tata­bá­nyai Járás­bí­ró­ság az bün­tet­len, a bűn­cse­lek­mény elkö­ve­té­sét beis­me­rő elkö­ve­tők­kel szem­ben tár­gya­lás mel­lő­zé­sé­vel, bün­te­tő­vég­zés­ben vég­re­haj­tás­ban fel­füg­gesz­tett bör­tön­bün­te­tést szab­jon ki.