Főoldal » Hírek » Büntetett előéletű tolvajokat tartóztatott le a bíróság - a Nógrád Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Balas­sa­gyar­ma­ti Járás­bí­ró­ság nyo­mo­zá­si bírá­ja egy hónap­ra elren­del­te három férfi letar­tóz­ta­tá­sát, akik Nóg­rád­me­gyer terü­le­tén néhány nap lefor­gá­sa alatt jó néhány bűn­cse­lek­ményt követ­tek el.

A nyo­mo­zás eddi­gi ada­tai sze­rint az egyik, fia­tal kora elle­né­re már rovott múltú férfi 2023 janu­ár­já­ban átvág­ta egy ingat­lan drót­ke­rí­té­sét, majd ello­pott egy falra rög­zí­tett szar­vas­agan­csot és egy kerék­párt. A követ­ke­ző napok­ban egy táro­ló­épü­let olda­lát bon­tot­ta meg, és bent­ről fűtés­sze­re­lés­hez hasz­nált réz ele­me­ket, vil­lany­mo­tort és gáz­pa­lac­ko­kat lopott el. Pár nap­pal később egy jár­mű­ja­ví­tó telep­hely­re is bemá­szott, egy ott álló teher­gép­jár­mű­ből GPS-eszközt és vadász­kést, vala­mint akku­mu­lá­tort vitt el.

A soro­za­tos lopá­sok után janu­ár 29-én, éjsza­ka, két tár­sá­val vissza­ment a sze­re­lő­mű­hely­hez és a szer­vi­ze­lés­re váró jár­mű­ve­ket fel­nyi­tot­ták. Kuta­tá­suk ered­mé­nye­kép­pen jelen­tős mennyi­sé­gű zsák­mányt sze­rez­tek: akku­mu­lá­to­ro­kat, gép­jár­mű alkat­ré­sze­ket, mun­ka­ru­há­za­tot és szer­szá­mo­kat, vala­mint meg­pró­bál­tak elvin­ni egy rádi­ós fej­egy­sé­get és egy hid­ra­u­li­kus eme­lőt is, azon­ban eze­ket végül a telep­he­lyen hagyták.

A zsák­má­nyolt dol­gok­kal egy autó­ba ültek, bein­dí­tot­ták, majd mene­kü­lés köz­ben neki­haj­tot­tak egy másik sze­mély­gép­ko­csi­nak, azt az útjuk­ból fél­re­tol­va egy kerí­tés­osz­lop­nak men­tek neki, végül sike­rült kijut­ni­uk a telep­hely­ről. A meg­ron­gá­ló­dott jár­mű­vel a falu terü­le­tén köz­le­ked­tek egy ideig, végül a lopott hol­mik­kal együtt hátrahagyták.

Cse­lek­mé­nye­ik­kel 460.000 forin­tos kárt okoz­tak a sér­tet­tek­nek, továb­bi közel 900.000 forin­tot tesz ki a ron­gá­lás­sal oko­zott kár.

Az ügyész­ség jármű önké­nyes elvé­te­le, több rend­be­li lopás és ron­gá­lás bűn­tet­te miatt indít­vá­nyoz­ta a három gya­nú­sí­tott letar­tóz­ta­tá­sát. A Balas­sa­gyar­ma­ti Járás­bí­ró­ság egyet­ér­tett az ügyé­szi indít­vánnyal, a bűn­is­mét­lés meg­aka­dá­lyo­zá­sa érde­ké­ben elren­del­te a kényszerintézkedéseket.

A rend­őr­ség által az ügy­ben kiadott saj­tó­köz­le­mény az aláb­bi lin­ken érhe­tő el:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/racs-mogott-a-telephelyre-betorok#3