Főoldal » Hírek » Rablás lett a lopásból - bíróság elé állítás - videóval - a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A Buda­pes­ti XI. és XXII. Kerü­le­ti Ügyész­ség ered­mé­nye­sen állí­tott bíró­ság elé egy 18 éves nőt, aki pár hét­tel ezelőtt a tár­sá­val lopni ment egy újbu­dai üzlet­be. Ami­kor a biz­ton­sá­gi őr meg­pró­bál­ta őket vissza­tar­ta­ni, a lopott ter­mé­kek meg­tar­tá­sa érde­ké­ben a vád­lott dula­kod­ni kez­dett és meg­rúg­ta az őrt. 

A vád sze­rint a nő és társa 2023. május 20-án, dél­után, bement egy XI. kerü­le­ti élel­mi­szer bolt­ba, ahol fog­tak egy bevá­sár­ló kosa­rat, majd a sorok között sétál­va, külön­bö­ző élel­mi­sze­re­ket, alko­holt, vala­mint koz­me­ti­kai ter­mé­ket rej­tet­tek a vád­lott­nál lévő tás­ká­ba azért, hogy azo­kat ellop­ják. Ezt köve­tő­en, a kassza­sort meg­ke­rül­ve, a tás­ká­ba pakolt ter­mé­kek kifi­ze­té­se nél­kül akar­ták elhagy­ni az üzle­tet, ami­kor azon­ban az áru­ház lopást ész­le­lő biz­ton­sá­gi őre elé­jük lépett azért, hogy őket fel­tar­tóz­tas­sa, vala­mint az elvett ter­mé­ke­ket visszavegye.

A két nő nem enge­del­mes­ke­dett a fel­szó­lí­tás­nak, hanem a biz­ton­sá­gi őrt meg­ke­rül­ve, újra meg­pró­bál­ták elhagy­ni az üzle­tet. Ennek meg­aka­dá­lyo­zá­sa érde­ké­ben a biz­ton­sá­gi őr ráfo­gott a vád­lott vál­lán lévő, lopott ter­mé­ke­ket tar­tal­ma­zó tás­ká­ra, amit azon­ban a vád­lott nem enge­dett el, azt erő­sen fogta és maga felé húzta. Ekkor a társa is ráfo­gott a tás­ká­ra, és az abban lévő érté­kek meg­tar­tá­sa érde­ké­ben, azt együtt pró­bál­ták a sér­tett kezé­ből kirán­ta­ni. A dula­ko­dás során, már az üzlet kijá­ra­ta előt­ti részen, a vád­lott meg­rúg­ta a biz­ton­sá­gi őrt, aki ennek hatá­sá­ra a tás­kát végül elen­ged­te, és ezt kihasz­nál­va, az elkö­ve­tők elmenekültek.

A Buda­pes­ti XI. és XXII. Kerü­le­ti Ügyész­ség a beis­me­rő val­lo­mást tett, meg­bá­ná­sát kife­je­ző, bün­tet­len elő­éle­tű 18 éves nőt gyor­sí­tott eljá­rás­ban állí­tot­ta bíró­ság elé, amely­nek ered­mé­nye­ként őt a bíró­ság vád­dal egye­ző­en, rab­lás bűn­tet­té­ben bűnös­nek mond­ta ki, és ezért 2 év bör­tön­bün­te­tés­re ítél­te azzal, hogy a sza­bad­ság­vesz­tés vég­re­haj­tá­sát 5 év pró­ba­idő­re fel­füg­gesz­tet­te. Az íté­let nem jog­erős. Társa szö­kés­ben van, elle­ne elfo­ga­tó­pa­rancs van érvényben.

A fel­vé­tel első részén a lopás lát­ha­tó, majd az, aho­gyan a lopás átfor­dul rab­lás­ba, az elkö­ve­tők rán­gat­ják a tás­kát, a vád­lott pedig ennek során meg­rúg­ja a biz­ton­sá­gi őrt.