Főoldal » Hírek » A Dunán átúszva menekült a rendőrök elől egy ittas sofőr Óbudán – rendőrségi fotókkal – a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A Buda­pes­ti II. és III. Kerü­le­ti Ügyész­ség vádat emelt és vég­re­haj­tan­dó bör­tön­bün­te­tést indít­vá­nyo­zott egy 32 éves, bün­te­tett fér­fi­val szem­ben, aki tavaly május­ban itta­san, szá­mos köz­le­ke­dé­si sza­bályt meg­szeg­ve köz­le­ke­dett a III. kerü­let­ben, ami­kor a rend­őrök őt üldö­ző­be vet­ték. A férfi a mene­kü­lé­se során, az autót hát­ra­hagy­va végül a Duná­ba ugrott, és átúszott az Óbudai-szigetre, ahol a rend­őrök elfogták.

A vád­irat sze­rint a vád­lott 2022. május 27-én a haj­na­li órák­ban a III. kerü­let­ben köz­le­ke­dett ittas álla­pot­ban, biz­ton­sá­gi öv hasz­ná­la­ta nél­kül, egy lejárt műsza­ki érvé­nyes­sé­gű, foga­lom­ból kivont gép­ko­csi­val. A férfi az Árpád híd­ról lehajt­va, nem a meg­fe­le­lő, biz­ton­sá­gos sebes­ség­gel kanya­ro­dott rá a Szent­end­rei útra. Ezt a közel­ben tar­tóz­ko­dó gép­ko­csis jár­őrök ész­lel­tek, ezért a vád­lott után haj­tot­tak azért, hogy meg­ál­lít­sák. A rend­őrö­ket ész­lel­ve, a vád­lott gyor­sí­ta­ni kez­dett, ezért a jár­őrök őt meg­kü­lön­böz­te­tő fény- és hang­jel­zést hasz­nál­va üldö­ző­be vet­ték. A vád­lott a mene­kü­lés során, a piros lám­pán áthajt­va, az egyik utcán jobb­ra kanya­ro­dott, majd végül behaj­tott a Har­rer Pál utcai par­ko­ló végé­be. Az ittas sofőr itt kiszállt az autó­ból, amit járó motor­ral az út köze­pén hagyott, ő pedig gya­log mene­kült tovább a rak­part felé, majd végül átúszott a Dunán az Óbudai-szigetre, ahol azon­ban a rend­őrök elfogták.

A Buda­pes­ti II. és III. Kerü­le­ti Ügyész­ség a több­szö­rö­sen - köz­tük hason­ló cse­lek­mé­nyért is - bün­te­tett fér­fit ittas álla­pot­ban elkö­ve­tett jár­mű­ve­ze­tés vét­sé­gé­vel vádol­ja és vele szem­ben vég­re­haj­tan­dó bör­tön­bün­te­tés kisza­bá­sát, továb­bá a köz­úti jár­mű­ve­ze­tés­től való hatá­ro­zott idejű eltil­tást indít­vá­nyoz a vádiratban.

A Buda­pes­ti Rendőr-főkapitányság koráb­bi köz­le­mé­nye - a jár­mű­ről készült fotók­kal - az aláb­bi lin­ken megtekinthető:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/a-dunat-atuszta-a-buntetest-nem-uszta-meg#2