Főoldal » Hírek » Padon elalvó két férfit fosztott ki - videóval - a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A Buda­pes­ti XI. és XXII. Kerü­le­ti Ügyész­ség ered­mé­nye­sen állí­tott bíró­ság elé egy több­szö­rö­sen bün­te­tett 51 éves fér­fit, aki a múlt héten, a Móricz Zsig­mond kör­té­ren kifosz­tott egy bár előt­ti padon elal­vó két fér­fit, akik­től a nagy­ér­té­kű mobil­te­le­fon­ja­i­kat tulaj­do­ní­tot­ta el. A bíró­ság a vád­lot­tat első­fo­kon 5 év fegy­ház­bün­te­tés­re ítélte.

A vád sze­rint a vád­lott 2023. júni­us 21-én a haj­na­li órák­ban a XI. kerü­let, Móricz Zsig­mond kör­té­ren figyelt fel a két fér­fi­ra, akik szó­ra­koz­ni vol­tak, majd azután egy bár előt­ti padon elalud­tak. A vád­lott oda­lé­pett a sér­tet­tek­hez - akik közül az egyik fekvő, a másik ülő hely­zet­ben aludt - és a véde­ke­zés­re kép­te­len álla­po­tu­kat kihasz­nál­va, kifosz­tot­ta őket. Az egyik sér­tett­nek a zse­bé­ből vette ki a 120.000  forint érté­kű mobil­te­le­fon­ját, a másik fér­fi­nak pedig a padra letett, 200.000 forin­tot érő tele­fon­ját tulaj­do­ní­tot­ta el. A sér­tet­tek nem sok­kal később fel­éb­red­tek, és ész­re­vet­ték, hogy eltűnt a tele­fon­juk, ekkor az egyi­kük - a közel­ben tar­tóz­ko­dók elmon­dá­sa alap­ján - a vád­lott után ment, aki töb­bek­kel együtt egy köze­li vil­la­mos­meg­ál­ló­ban tar­tóz­ko­dott, és vissza­vet­te a telefonját.

A kerü­le­ti ügyész­ség a fér­fit, mint több­szö­rös vissza­esőt, gyor­sí­tott eljá­rás­ban állí­tot­ta bíró­ság elé, amely­nek ered­mé­nye­ként őt a bíró­ság vád­dal egye­ző­en, 2 rend­be­li kifosz­tás bűn­tet­té­ben bűnös­nek mond­ta ki, és ezért 5 év fegy­ház­bün­te­tés­re ítél­te azzal, hogy a vád­lott fel­té­te­les sza­bad­ság­ra nem bocsát­ha­tó. Az íté­let nem jog­erős, az ügyész súlyo­sí­tá­sért fellebbezett.

Az ügy­höz kap­cso­ló­dó aláb­bi fel­vé­tel ele­jén a kifosz­tás lát­ha­tó, majd az, ami­kor a sér­tet­tek fel­éb­red­nek és kere­sik a tele­fon­ja­i­kat, a videó utol­só részén pedig az sze­re­pel, aho­gyan az egyik sér­tett a vád­lott­hoz és annak tár­sa­sá­gá­hoz megy, hogy vissza­sze­rez­ze a telefonját.