Főoldal » Hírek » Letartóztatásban a két fia rendőri előállítását fenyegetéssel akadályozó férfi - a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye

A Győri Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­te miatt foly­tat nyo­mo­zást azzal a fér­fi­val szem­ben, aki a rend­őrö­ket lelö­vé­sük­kel fenye­get­te, amennyi­ben gye­re­ke­i­vel szem­ben intézkednek.

A meg­ala­po­zott gyanú lénye­ge sze­rint a rend­őrök 2023. júli­us 18-án azért men­tek ki egy Veszp­rém vár­me­gyei tele­pü­lé­sen talál­ha­tó telep­hely­re, hogy onnan két test­vért egy vidé­ki rend­őr­ka­pi­tány­ság­ra elő­ál­lít­sa­nak. A rend­őrök ismer­tet­ték intéz­ke­dé­sük cél­ját a kapu­hoz érke­ző fér­fi­val, aki a kere­sett sze­mé­lyek édes­ap­ja. A férfi erre azt közöl­te, hogy meg­vé­di a fiait, és lelö­vi a rendőröket.

Az egyik rend­őr fel­hív­ta a férfi figyel­mét, hogy át fog mász­ni a kapun, aki erre meg­kér­dez­te a rend­őrt, hogy a bal vagy a jobb lábá­ba kéri- e a golyót. Ezután az elkö­ve­tő vissza­in­dult a háza irá­nyá­ba, majd vissza­for­dult, és ismé­tel­ten vitat­koz­ni kez­dett a rendőrökkel.

Mivel a férfi lőfegy­ver hasz­ná­la­tát helyez­te kilá­tá­sa, vala­mint a rend­őrök­nek tudo­má­sa volt arról, hogy vadász­ként ren­del­ke­zik is lőfegy­ver­rel, az intéz­ke­dést nem foly­tat­ták. A rend­őrök érte­sí­tet­ték a Ter­ror­el­há­rí­tá­si Köz­pon­tot, mely­nek egy­sé­ge nem sok­kal az érte­sí­tést köve­tő­en a hely­szín­re érke­zett és elfog­ta az elkövetőt.

A Győri Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség a fér­fit hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­te miatt gya­nú­sí­tott­ként hall­gat­ta ki, vala­mint elren­del­te őri­ze­tét és indít­ványt tett letar­tóz­ta­tá­sá­nak elren­de­lé­sé­re. A Győri Járás­bí­ró­ság az ügyé­szi indít­vánnyal egyet­ért­ve, a ter­helt jelen­lé­té­nek biz­to­sí­tá­sa és újabb bűn­cse­lek­mény elkö­ve­té­sé­nek meg­aka­dá­lyo­zá­sa érde­ké­ben elren­del­te a gya­nú­sí­tott letartóztatását.