Főoldal » Hírek » Söröspoharat tört össze élettársa arcán - videóval - a Baranya Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Szi­get­vá­ri Járá­si Ügyész­ség súlyos testi sér­tés bűn­tet­té­nek kísér­le­té­vel vádol­ja azt a fér­fit, aki egy szi­get­vá­ri ven­dég­lá­tó­he­lyen sörös­po­hár­ral ütöt­te meg élettársát.

A vád­irat sze­rint a 40-es éve­i­ben járó férfi és élet­tár­sa 2022. októ­ber 2-án dél­után egy szi­get­vá­ri ven­dég­lá­tó­hely tera­szán ita­loz­tak mások tár­sa­sá­gá­ban. A vád­lott és élet­tár­sa vesze­ked­ni kezd­tek egy­más­sal, ami odáig fajult, hogy a férfi a kezé­ben levő, teli sörös­po­hár­ral meg­ütöt­te a sér­tett nő arcát.

Az ütés a nő szá­ját érte, a pohár össze­tört, és éles széle meg­vág­ta a sér­tett ajkát. A bán­tal­ma­zás ugyan nyolc napon belü­li sérü­lé­se­ket oko­zott, de csak a vélet­le­nen múlt, hogy a nő szem­go­lyó­ja nem sérült meg súlyosabban.

A Szi­get­vá­ri Járá­si Ügyész­ség a fér­fit súlyos testi sér­tés bűn­tet­té­nek kísér­le­té­vel vádol­ja, ami­nek a bün­te­té­si téte­le három évig ter­je­dő sza­bad­ság­vesz­tés. Az ügyész­ség vád­ira­tá­ban azt indít­vá­nyoz­ta, hogy a bíró­ság a vád­lot­tat fel­füg­gesz­tett sza­bad­ság­vesz­tés­re ítélje.