Főoldal » Hírek » Sajtóközlemények » Öt autó látta kárát az éjszakának – fotókkal – a Somogy Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Mar­ca­li Járá­si Ügyész­ség jármű önké­nyes elvé­te­lé­nek bűn­tet­te, és továb­bi négy vagyon elle­ni bűn­cse­lek­mény miatt emelt vádat egy fér­fi­val szem­ben. Az elkö­ve­tő egyet­len éjsza­ka alatt kifosz­tott két autót, továb­bi ket­tőt meg­ron­gált, egy másik­kal pedig enge­dély nél­kül közlekedett.

A vád sze­rint a negy­ve­nes éve­i­ben járó férfi 2023 janu­ár­já­ban Böhö­nyén egy csa­lá­di ház udva­rán álló kocsi­ból a rádió­mag­nót, egy pék­ség előtt leál­lí­tott gép­jár­mű­ből pedig a kész­pénzt és ira­to­kat tar­tal­ma­zó pénz­tár­cát lopta el. Ugyan­ezen az éjsza­kán a vád­lott két másik autót meg­ron­gált, az egyik­nek betör­te az abla­kát, a másik­nak pedig szét­vág­ta a tető­pony­vá­ját, illet­ve tető­cse­re­pek­kel dobta meg a veze­tő­ol­da­li ajta­ját és annak ablakát.

Alig néhány órá­val később a férfi egy nem messze leál­lí­tott autó­ba is beszállt, amit az utas­tér­ben elhe­lye­zett pót­kulccsal elin­dí­tott, és a tulaj­do­nos enge­dé­lye nél­kül a szom­széd köz­ség­be haj­tott, végül a jár­mű­vet hát­ra­hagy­va isme­ret­len hely­re távo­zott. Ennek elle­né­re a mar­ca­li rend­őrök hamar azo­no­sí­tot­ták, és néhány napon belül elfog­ták a fér­fit, aki­nek a letar­tóz­ta­tá­sát az ügyész­ség indít­vá­nyá­ra a bíró­ság elrendelte.

A Mar­ca­li Járás­bí­ró­ság­hoz benyúj­tott vád­ira­tá­ban az ügyész­ség a több­szö­rös vissza­eső­nek minő­sü­lő fér­fi­val szem­ben hal­ma­za­ti bün­te­té­sül vég­re­haj­tan­dó fegy­ház­bün­te­tés és köz­ügyek­től eltil­tás kisza­bá­sá­ra tett indítványt.

A fény­ké­pe­ket a nyo­mo­zó ható­ság készí­tet­te a meg­ron­gált autókról.