Főoldal » Hírek » Központi Nyomozó Főügyészség » Egy rendőr elhunyt, többen pedig megsérültek egy esztergomi intézkedés során – a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye

A nyo­mo­zó ügyész­ség több hiva­ta­los sze­mély sérel­mé­re elkö­ve­tett ember­ölés bűn­tet­te miatt indí­tott nyo­mo­zást az ügy­ben, az eljá­rá­si cse­lek­mé­nyek jelen­leg is folya­mat­ban vannak.

A Köz­pon­ti Nyo­mo­zó Főügyész­ség ügyé­sze­i­nek és a Ter­ror­el­há­rí­tá­si Köz­pont főigaz­ga­tó­já­nak jelen­lé­té­ben, a Készen­lé­ti Rend­őr­ség Nem­ze­ti Nyo­mo­zó Iroda bevo­ná­sá­val szem­le zaj­lik a hely­szí­nen, ahol a ren­del­ke­zés­re álló infor­má­ci­ók alap­ján az álla­pít­ha­tó meg, hogy rend­őri mulasz­tás nem tör­tént az ügyben.

Az eddig beszer­zett ada­tok sze­rint 2023. szep­tem­ber 20-án a TEK műve­le­ti egy­sé­ge egy előre egyez­te­tett bűn­ügyi fel­adat vég­re­haj­tá­sá­ra vonult ki egy esz­ter­go­mi címre, majd 19 óra körül beha­tol­tak az épü­let­be, mert a körö­zés alatt álló férfi nem volt együtt­mű­kö­dő és a vele foly­ta­tott tár­gya­lás sem veze­tett eredményre. 

A férfi az elsőd­le­ges ada­tok alap­ján ekkor szán­dé­ko­san gáz­rob­ba­nást idé­zett elő.

A rob­ba­nás követ­kez­té­ben a TEK egyik mun­ka­tár­sa éle­tét vesz­tet­te, több rend­őr, vala­mint tűz­ol­tó meg­sé­rült, közü­lük négyen súlyo­san, heten könnyeb­ben, civil sze­mély nincs köz­tük. Az elkö­ve­tő az elsőd­le­ges ada­tok sze­rint szin­tén meg­halt a robbanásban.

A Köz­pon­ti Nyo­mo­zó Főügyész­ség a bűn­cse­lek­mény mielőb­bi tel­jes körű kivizs­gá­lá­sa érde­ké­ben hala­dék­ta­la­nul hajt­ja végre a szük­sé­ges eljá­rá­si cselekményeket.

Az ügy­ről rész­le­te­sebb tájé­koz­ta­tást az elsőd­le­ges nyo­mo­za­ti cse­lek­mé­nyek elvég­zé­sét köve­tő­en, vár­ha­tó­an pén­te­ken adunk, addig a sajtó és a köz­vé­le­mény türel­mét kérjük.