Főoldal » Hírek » Sajtóközlemények » Elfogták a keszthelyi drogkereskedő diákot – a Zala Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

Inter­net­ről ren­delt jelen­tős mennyi­sé­gű kábí­tó­szer­rel keres­ke­dett az a keszt­he­lyi diák, akit a gya­nús pos­tai kül­de­mé­nyek átvizs­gá­lá­sa útján értek tet­ten a hatóságok.

A Zala Vár­me­gyei Főügyész­ség vád­ira­ta sze­rint a keszt­he­lyi fia­tal­em­ber az egyik helyi közép­is­ko­la tech­ni­ku­má­ban tanult. 2022 szep­tem­be­ré­től inter­ne­tes olda­lak­ról ren­delt külön­fé­le kábí­tó­sze­re­ket – LSD bélye­get, exta­sy tab­let­tát, speed por és koka­int – azzal a cél­lal, hogy azok érté­ke­sí­té­sé­vel sze­rez­zen jöve­del­met. A tit­ko­sí­tott inter­ne­tes olda­lak­ról ren­delt kábí­tó­sze­re­kért a fia­tal­em­ber krip­to­va­lu­tá­val fizetett.

Rend­sze­res vásár­lói között keszt­he­lyi bará­tok és isme­rő­sök vol­tak, akik­nek alkal­man­ként 1-3 gramm koka­int, 70 darab exta­sy tab­let­tát, 40 gramm amfe­ta­mint érté­ke­sí­tett. A kábí­tó­sze­rek ellen­ér­té­két – volt eset, ami­kor 200 000 forin­tot - a vásár­lók a kábí­tó­szer keres­ke­de­lem­mel fog­lal­ko­zó isme­rő­sük bank­szám­lá­já­ra utal­ták. A vád­lott laká­sán tar­tott ház­ku­ta­tás alak­al­má­val a rend­őrök az érté­ke­sí­té­sek után meg­ma­radt, jelen­tős mennyi­sé­gű kábí­tó­szert talál­tak és fog­lal­tak le.

A fiú nem fogyasz­tott a kábí­tó­sze­rek­ből, és nem is állt szán­dé­ká­ban, a keres­ke­dés­sel csak anya­gi hely­ze­tén sze­re­tett volna javí­ta­ni. A kül­föld­ről, főleg Hol­lan­di­á­ból meg­ren­delt kábí­tó­sze­rek 2022 őszén, nem­zet­kö­zi pos­ta­for­ga­lom­ban érkez­tek a Magyar Posta Zrt. Nem­zet­kö­zi Posta Kicse­ré­lő Köz­pont­já­ba, Vecsés­re. A Nem­ze­ti Adó- és Vám­hi­va­tal Repü­lő­té­ri Igaz­ga­tó­sá­ga mély­sé­gi ellen­őr­zés kere­té­ben áru­vizs­gá­lat­ra jelöl­te ki a Magyar Posta Zrt. for­gal­má­ban közön­sé­ges levél­kül­de­mény­ként ebben az idő­szak­ban érke­zett azon kül­de­mé­nye­ket, ame­lyek­nek a cím­zett­je a fia­tal volt.

A diák által kül­föld­ről ren­delt, részé­re még nem kéz­be­sí­tett pos­tai kül­de­mé­nyek­ben fel­lelt kábí­tó­szer tisz­ta ható­anyag­tar­tal­ma jelen­tős mennyi­sé­gű volt.

A Zala Vár­me­gyei Főügyész­ség jelen­tős mennyi­sé­gű kábí­tó­szer­re elkö­ve­tett kábítószer-kereskedelem bűn­tet­te miatt emelt vádat a fia­tal­em­ber­rel szem­ben és bör­tön­bün­te­tés kisza­bá­sát indítványozta.