Főoldal » Hírek » Baranya Vármegyei Főügyészség » Segítség nélkül hagyták az általuk okozott baleset utasait – fotókkal – a Baranya Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Pécsi Járá­si Ügyész­ség segít­ség­nyúj­tás elmu­lasz­tá­sá­nak a veszély­hely­ze­tet elő­idé­ző által elkö­ve­tett bűn­tett miatt emelt vádat két fér­fi­val szem­ben, akik miu­tán köz­le­ke­dé­si bal­ese­tet okoz­tak, nem nyúj­tot­tak segít­sé­get a sérülteknek.

A vád­ira­ti tény­ál­lás sze­rint a vád­lot­tak 2023 ápri­li­sá­ban köz­le­ked­tek a 6-os számú főúton Pécs felől Szi­get­vár irá­nyá­ba, egyi­kük veze­tett. Az úton a gép­ko­csi­val egy teher­gép­ko­csi elő­zé­sé­be kezd­tek 120-130 km/órás sebes­ség­gel, mely­nek során nem vol­tak figye­lem­mel a szem­ből érke­ző sze­mély­gép­ko­csi­ra. A vét­len gép­jár­mű veze­tő­je a fron­tá­lis ütkö­zés elke­rü­lé­se érde­ké­ben vész­fé­ke­zett, majd az autót jobb­ra kor­má­nyoz­ta, mely­nek során az árok­ba hajtott.

A bal­ese­tet okozó gép­ko­csi nem állt meg, tovább­haj­tott, azon­ban a mögöt­te köz­le­ke­dő autó a vád­lot­tak után ment, majd fény- és hang­jel­zés­sel meg­ál­lí­tot­ta a bal­ese­tet okozó gépjárművet.

A vád­lot­tak - a gép­ko­csi­ve­ze­tő és a mel­let­te ülő sze­mély - közöl­ték, hogy a bal­eset hely­szí­né­re nem men­nek vissza.

A vét­len gép­jár­mű­ben négyen utaz­tak, akik közül egy gyer­mek 8 napon belül gyó­gyu­ló sérü­lé­se­ket szenvedett.

Az ügyész­ség a gép­jár­mű veze­tő­jét segít­ség­nyúj­tás elmu­lasz­tá­sá­nak a veszély­hely­ze­tet elő­idé­ző által elkö­ve­tett bűn­tet­té­vel, míg uta­sát segít­ség­nyúj­tás elmu­lasz­tá­sá­nak vét­sé­gé­vel vádolja.

A fotó­kat a rend­őr­ség készí­tet­te a szemlén.