Főoldal » Hírek » Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség » Brutális szakítási bosszú – a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Mis­kol­ci Járá­si Ügyész­ség vádat emelt egy férfi ellen sze­mé­lyi sza­bad­ság meg­sér­té­sé­nek bűn­tet­te és könnyű testi sér­tés vét­sé­ge miatt. A férfi volt élet­tár­sát hajá­nál fogva berán­ci­gál­ta az autó­já­ba, ami­kor pedig a nő kiug­rott a kocsi­ból, a vil­la­mos sínek között az arra köz­le­ke­dők szeme lát­tá­ra bru­tá­li­san ütlegelte.

A vád­irat sze­rint a vád­lott élet­tár­si kap­cso­la­ta 2022. júni­us hónap­ban meg­rom­lott, élet­tár­sa vissza­köl­tö­zött a szü­lei mis­kol­ci házá­ba. A férfi a sza­kí­tást nem tudta elfo­gad­ni, folya­ma­to­san keres­te a kibé­kü­lés lehe­tő­sé­gét, amit a nő elutasított.

2022. augusz­tus máso­dik felé­ben az elkö­ve­tő meg­je­lent a nő lakó­he­lyén. A férfi a hajá­nál fogva meg­ra­gad­ta és föld­re rán­tot­ta volt pár­ját, majd a hajá­nál fogva elhúz­ta az autó­ig, több­ször ököl­lel meg­ütöt­te, végül betusz­kol­ta a hátsó utas­tér­be azzal a kije­len­tés­sel, hogy ezt nem fogja meg­úsz­ni. A fér­fi­nak az autó­val a bel­vá­ros­ban köz­le­ke­dé­si szi­tu­á­ci­ó­ban las­sí­ta­ni kel­lett, így ezt kihasz­nál­va a nő a mozgó jár­mű­ből kiug­rott és a vil­la­mos sínek között futva mene­kült. A vád­lott üldö­ző­be vette a sér­tet­tet, és ami­kor utol­ér­te, megint a hajá­nál fogta meg és elkezd­te vissza­húz­ni. Az autó­hoz érve a sér­tett letér­delt, a vád­lott pedig több­ször ököl­lel meg­ütöt­te. Cse­lek­mé­nyét az arra köz­le­ke­dők lát­ták, az egyik autó meg­állt és a sofőr a nő védel­mé­ben köz­be­lé­pett, ille­tő­leg érte­sí­tet­ték a rendőrséget.

A bán­tal­ma­zás követ­kez­té­ben a sér­tett könnyebb sérü­lé­se­ket szen­ve­dett el, azon­ban a sze­mé­lyi sza­bad­ság meg­fosz­tá­sá­nak körül­mé­nyei lénye­gesen nagyobb testi és lelki gyöt­rel­met okoztak.

Az ügyész­ség a bün­tet­len elő­éle­tű vád­lottal szem­ben tár­gya­lás mel­lő­zé­sé­vel bün­te­tő­vég­zés­ben fel­füg­gesz­tett bör­tön­bün­te­tést indít­vá­nyo­zott, a pró­ba­idő tar­ta­má­ra párt­fo­gó fel­ügye­let elrendelésével.