Főoldal » Hírek » Sajtóközlemények » Nyereményjátékos csalásokhoz biztosítottak  bankszámlát a pénzmosó vádlottak – a Somogy Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Kapos­vá­ri Járá­si Ügyész­ség pénz­mo­sás bűn­tet­te miatt emelt vádat azzal a negy­ve­nes éve­i­ben járó fér­fi­val és élet­tár­sá­val szem­ben, akik két bank­szám­lát bocsá­tot­tak a nye­re­mény­já­té­kos csa­lást elkö­ve­tő bűn­tár­suk rendelkezésére.

A vád­irat lénye­ge sze­rint a jelen­leg Auszt­ri­á­ban letar­tóz­ta­tás­ban lévő férfi és élet­tár­sa a bűn­tár­suk ren­del­ke­zé­sé­re bocsá­tot­ta a nő egyik isme­rő­sé­nek bank­szám­lá­ját azért, hogy a bank­szám­lán csa­lás­ból szár­ma­zó pénzt tud­jon fogad­ni, míg ugyan­ez­zel a cél­lal a férfi a saját nevé­re is nyi­tott egy bankszámlát.

A csa­lá­so­kat vég­re­haj­tó elkö­ve­tő két sér­tet­tet ejtett téve­dés­be nye­re­mény­já­ték ígé­re­té­vel. Azt adta elő, hogy az egyik mobil­szol­gál­ta­tó játé­kán nagy érté­kű mobil­te­le­font, illet­ve kész­pénzt nyer­tek, mely­nek meg­szer­zé­se érde­ké­ben rábír­ta a káro­sul­ta­kat arra, hogy tud­tu­kon kívül hajt­sa­nak végre átuta­lá­so­kat a vád­lot­tak által biz­to­sí­tott bank­szám­lák­ra. Az egyik sér­tett az elkö­ve­tő ráha­tá­sá­ra hét szám­je­gyű összeg­ként az azna­pi dátu­mot adta meg év-hónap-nap for­má­tum­ban, ami­vel több mint 2 mil­lió forin­tot utalt át aka­ra­tán kívül, míg a másik sér­tett azt hitte, hogy az összeg­hez beírt „1234567” szám­sor egy biz­ton­sá­gi kód.

Miu­tán az uta­lá­sok meg­tör­tén­tek, a férfi, ille­tő­leg a páros kéré­sé­re a bűn­cse­lek­mény­ről tudo­más­sal nem ren­del­ke­ző isme­rő­sük a bank­szám­lák­ra beér­ke­zett össze­ge­ket az egyik kapos­vá­ri bank­fi­ók­ban fel­vet­ték. A páros tag­jai ilyen módon közel 4 mil­lió forin­tot sze­rez­tek meg.

Az ügyész­ség a Kapos­vá­ri Járás­bí­ró­ság­ra benyúj­tott vád­ira­tá­ban a több­szö­rö­sen bün­te­tett elő­éle­tű fér­fi­val szem­ben fér­fi­val szem­ben fegy­ház­bün­te­tés, míg a nővel szem­ben fel­füg­gesz­tett bör­tön­bün­te­tés kisza­bá­sá­ra tett indítványt.