Főoldal » Hírek » Sajtóközlemények » Két ember halálát okozta a figyelmetlen sofőr – a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Szek­szár­di Járá­si Ügyész­ség halá­los köz­úti bal­eset gon­dat­lan oko­zá­sá­nak vét­sé­ge miatt emelt vádat egy győri nő ellen, aki tavaly tavasszal két ember halá­lát ered­mé­nye­ző köz­le­ke­dé­si bal­ese­tet oko­zott Dom­bó­vár közelében.

A vád­ira­ti tény­ál­lás sze­rint a nő 2022 ápri­li­sá­ban a 61-es számú főúton, Tamá­si felől Dom­bó­vár irá­nyá­ba köz­le­ke­dett az álta­la veze­tett sze­mély­gép­ko­csi­val, amely­ben rajta kívül még a férje uta­zott. A nő az emel­ke­dő útsza­ka­szon, egy hosszan elnyú­ló, jobb­ra ívelő útka­nya­ru­lat­ban a figyel­met­len­sé­ge miatt átlép­te a záró­vo­na­lat, és áttért a szem­köz­ti for­gal­mi sávba, ahol fron­tá­li­san neki­üt­kö­zött egy sza­bá­lyo­san köz­le­ke­dő autónak.

A bal­eset követ­kez­té­ben a vét­len jármű veze­tő­je és utasa a hely­szí­nen éle­tü­ket vesz­tet­ték, a vád­lott és férje pedig súlyo­san meg­sé­rül­tek, annak elle­né­re, hogy vala­mennyi­en hasz­nál­ták a biz­ton­sá­gi övüket.

Az ügyész­ség a bün­tet­len elő­éle­tű vád­lot­tal szem­ben pró­ba­idő­re fel­füg­gesz­tett fog­ház­bün­te­tés, köz­úti jár­mű­ve­ze­tés­től eltil­tás, vala­mint pénz­bün­te­tés kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­ta a Dom­bó­vá­ri Járásbíróságnál.