Főoldal » Hírek » A szakítás miatti elkeseredésében zaklatta a barátnőjét, majd annak rokonát majdnem megölte – a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

A Sze­ge­di Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség súlyo­sabb bün­te­tés kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­ta azzal a kecs­ke­mé­ti fér­fi­vel szem­ben, aki a sza­kí­tás miat­ti elke­se­re­dé­sé­ben volt barát­nő­jét rend­sze­re­sen zak­lat­ta, illet­ve annak védel­mé­re kelő nagy­báty­já­ra egy saját maga által készí­tett lán­dzsá­val és kés­sel támadt.

 Az ügy­ben a Kecs­ke­mé­ti Tör­vény­szék járt el a Bács-Kiskun Vár­me­gyei Főügyész­ség vád­ira­ta alapján.

Az íté­let sze­rint a nő 2021. janu­ár­já­ban sza­kí­tott a fia­tal fér­fi­vel, aki ebbe nem tudott bele­tö­rőd­ni, min­den­áron vissza akar­ta sze­rez­ni a barát­nő­jét. Ennek érde­ké­ben 2021 janu­ár és már­ci­us hónap között tele­fo­non, üze­ne­tek­ben és sze­mé­lye­sen is rend­sze­re­sen meg­pró­bált kap­cso­lat­ba lépni a nővel, annak aka­ra­ta elle­né­re. Miu­tán nem járt siker­rel, a nőt több alka­lom­mal azzal fenye­get­te meg, hogy baja eshet. A nő védel­mé­re kelt a vele egy ház­ban élő nagy­báty­ja, akire a fia­tal férfi emi­att dühös lett, így meg­fe­nye­get­te azzal, hogy „szét­szur­kál­ja”, majd az ott­ho­ná­ban készí­tett kony­ha­kés­ből és part­vis­nyél­ből egy lán­dzsát, illet­ve mag­hoz vett még egy kony­ha­kést, és meg­in­dult a férfi laká­sá­ra, akit az utcán par­ko­ló gép­ko­csi­já­ban talált a nővel együtt. A férfi, kezé­ben a lán­dzsá­val hado­nász­va, fenye­ge­tő kije­len­té­sek­kel meg­in­dult a gép­ko­csi­hoz, annak ajta­ját is meg­kí­sé­rel­te kinyit­ni, azon­ban az idő­köz­ben a hely­szín­re érke­ző rend­őr­au­tó szi­ré­ná­já­nak hang­já­ra a kése­ket eldob­ta, és meg­pró­bált a hely­szín­ről elmenekülni.

A Kecs­ke­mé­ti Tör­vény­szék a vád­lot­tat ember­ölés elő­ké­szü­le­té­nek bűn­tet­té­ben és zak­la­tás vét­sé­gé­ben mond­ta ki bűnös­nek és ezért 2 év, vég­re­haj­tá­sá­ban 5 évre fel­füg­gesz­tett bör­tön­bün­te­tés­re ítélte.

Az első­fo­kú íté­let ellen az ügyész­ség súlyo­sí­tás, vég­re­haj­tan­dó sza­bad­ság­vesz­tés és köz­ügyek­től eltil­tás érde­ké­ben, a férfi és a védő­je fel­men­tés és eny­hí­tés érde­ké­ben jelen­tett be fellebbezést.

A Sze­ge­di Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség az ügyész­ség fel­leb­be­zé­sét fenntartotta.

Az ügy­ben másod­fo­kon a Sze­ge­di Íté­lő­táb­la dönt.