Főoldal » Hírek » Interneten terjesztette a pedofil képeket – a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vár­me­gyei Főügyész­ség vádat emelt egy férfi ellen gyer­mek­por­nog­rá­fia bűn­tet­te miatt. Az elkö­ve­tő az inter­net­ről gyer­me­kek sze­xu­á­lis kizsák­má­nyo­lá­sát, vala­mint sérel­mük­re erő­sza­kot, vagy sanyar­ga­tást ábrá­zo­ló fel­vé­te­le­ket töl­tött le és osz­tott meg.

A vád­irat sze­rint a férfi 2021 júni­u­sá­ban a lakó­he­lyé­ről, mobil­te­le­fon­nal inter­ne­ten 14 - gyer­me­kek sze­xu­á­lis kizsák­má­nyo­lá­sát ábrá­zo­ló - fel­vé­telt osz­tott meg egy 296 tagú cso­port fel­hasz­ná­lói szá­má­ra. A fel­vé­te­lek nyil­ván­va­ló­an 18 év alat­ti, némely eset­ben 12 év alat­ti sze­mé­lyek­kel vég­zett, vagy végez­te­tett sze­xu­á­lis aktust ábrá­zol­nak. A férfi 2021. május végé­től augusz­tus köze­pé­ig továb­bi 10 fel­vé­telt osz­tott meg, egy 85 tagú csoportban.

A férfi 2021. évben közös­sé­gi alkal­ma­zá­son keresz­tül 378 - 18. élet­évét be nem töl­tött sze­mé­lyek sze­xu­á­lis kizsák­má­nyo­lá­sát ábrá­zo­ló fel­vé­telt töl­tött le az inter­net­ről, ezek­ből 129 kép 12 év alat­ti sze­mély­ről készült gyer­mek­por­nog­ráf fel­vé­tel, közöt­tük 12-14 év közöt­ti gyer­me­kek sérel­mé­re elkö­ve­tett erő­sza­kot, sanyar­ga­tást ábrá­zo­ló fény­ké­pek is voltak.

Az ügyész­ség a bün­tet­len elő­éle­tű vád­lot­tal szem­ben bör­tön­bün­te­tést és köz­ügyek­től eltil­tást indít­vá­nyo­zott azzal, hogy nem bocsát­ha­tó fel­té­te­les sza­bad­ság­ra. Az ügyész­ség indít­vá­nyoz­ta azt is, hogy a bíró­ság vég­le­ges hatállyal tilt­sa el bár­mely olyan fog­lal­ko­zás gya­kor­lá­sá­tól, amely­nek kere­té­ben tizen­nyol­ca­dik élet­évét be nem töl­tött sze­méllyel kerül­ne kapcsolatba.