Főoldal » Hírek » Baltával és vadászkéssel ölte meg a feleségét- vádemelés- a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyész­ség külö­nös kegyet­len­ség­gel elkö­ve­tett ember­ölés bűn­tet­te miatt nyúj­tott be vád­ira­tot azzal a letar­tóz­ta­tott fér­fi­val szem­ben, aki tatai ott­ho­ná­ban bal­tá­val és kés­sel támadt fele­sé­gé­re. A nő a bán­tal­ma­zás során éle­tét veszítette.

A vád­irat sze­rint a férfi 2019. augusz­tus 8-án vette fele­sé­gül a sér­tet­tet, aki albér­let­ben külön élt. A férj és fele­ség ter­vez­ték, hogy a nő a gyer­me­ke­i­vel a férfi tatai ingat­la­ná­ba köl­tö­zik, hogy egy csa­lád­ként élje­nek. A nő 2019. augusz­tus 31-én meg­lá­to­gat­ta a fér­fit, és onnan más­nap dél­után szán­dé­ko­zott elmenni.

A férfi 2019. szep­tem­ber 1-jén este a tatai lakó­he­lyét képe­ző ingat­lan helyi­sé­gé­ben min­den külö­nö­sebb előz­mény és ok nél­kül előbb egy bal­tá­val több­ször nagy erő­vel a fején meg­ütöt­te a fele­sé­gét, majd egy vadász­kés­sel három alka­lom­mal mell­ka­son szúr­ta. Az üté­sek, és a szú­rá­sok követ­kez­té­ben a sér­tett a hely­szí­nen az éle­tét vesztette.

A letar­tóz­ta­tás elren­de­lé­sé­ről az ügyész­ség a Bal­tá­val és vadász­kés­sel ölte meg a fele­sé­gét - Ügyész­ség (ugyeszseg.hu) olda­lon adott ki sajtóközleményt.

Az ügyész­ség a vád­irat­ban arra tett indít­ványt, hogy a vád­lot­tat a Tata­bá­nyai Tör­vény­szék fegy­ház­bün­te­tés­re és köz­ügyek­től eltil­tás­ra ítélje.