Főoldal » Hírek » A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően fenntartotta az ítélőtábla az anyja életére törő békés megyei férfi letartóztatását

Koráb­ban a Sze­ge­di Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség indít­vá­nyoz­ta annak a kon­do­ro­si elkö­ve­tő­nek a letar­tóz­ta­tá­sa továb­bi fenn­tar­tá­sát, akit a Gyu­lai Tör­vény­szék nem jog­erős első­fo­kú íté­le­té­ben ember­ölés bűn­tet­té­nek kísér­le­te miatt 7 év bör­tön­ben vég­re­haj­tan­dó sza­bad­ság­vesz­tés­re és 7 év köz­ügyek­től eltil­tás­ra ítélt. Az íté­let­tel szem­ben az ügyész­ség vala­mint a vád­lott és védő­je jelen­tett be fellebbezést.

Az íté­let sze­rint a ter­helt 2019 nya­rán a vele egy ház­tar­tás­ban élő sér­tet­tet egy vas­cső­vel bán­tal­maz­ta és forró víz­zel leön­töt­te, aki ennek követ­kez­té­ben több­szö­rös töré­ses és égési sérü­lé­se­ket vala­mint test­szer­te zúzó­dá­so­kat szenvedett.

A Sze­ge­di Íté­lő­táb­la a kény­szer­in­téz­ke­dés indo­kolt­sá­gá­nak felül­vizs­gá­la­ta során osz­tot­ta a fel­lebb­vi­te­li főügyész­ség azon állás­pont­ját, hogy a vád­lott vonat­ko­zá­sá­ban a szö­kés, elrej­tő­zés vala­mint a bűn­is­mét­lés veszé­lye tovább­ra is fenn­áll, ese­té­ben kizá­ró­lag a letar­tóz­ta­tás tekint­he­tő szük­sé­ges és ará­nyos kényszerintézkedésnek.

Az első­fo­kú íté­let ellen beje­len­tett fel­leb­be­zé­sek tár­gyá­ban a Sze­ge­di Íté­lő­táb­la a másod­fo­kú eljá­rás kere­té­ben fog dönteni.