Főoldal » Hírek » A volt barátnőjét késsel bántalmazó kecskeméti férfi letartóztatásának fenntartását indítvány - a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

A Sze­ge­di Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség indít­vá­nyoz­ta a Kecs­ke­mé­ti Tör­vény­szék azon hatá­ro­za­tá­nak a hely­ben­ha­gyá­sát, mellyel fenn­tar­tot­ta annak a kecs­ke­mé­ti elkö­ve­tő­nek a letar­tóz­ta­tá­sát, akit a Bács-Kiskun Megyei Főügyész­ség élet­ve­szélyt okozó testi sér­tés bűn­tet­té­nek kísér­le­té­vel vádol.

A vád­irat sze­rint a kecs­ke­mé­ti férfi 2020. janu­ár 1-jén fel­ke­res­te volt  barát­nő­jét annak érde­ké­ben, hogy köl­töz­zön hozzá vissza, állít­sák hely­re a koráb­ban meg­sza­kadt élet­kö­zös­sé­get. Miu­tán az ittas barát­nő erre nem volt haj­lan­dó, az ugyan­csak ittas férfi dula­ko­dás során a nála lévő cson­to­zó­kés­sel két alka­lom­mal, köze­pest el nem érő erő­vel a bal comb­ján és a mell­ka­son meg­szúr­ta a sér­tet­tet, majd a jelen­lé­vő ingat­lan tulaj­do­no­sá­nak a nya­ká­hoz a kést szo­rít­va azzal fenye­ge­tő­zött, hogy őt is meg­öli. A sér­tet­tet ért mell­ka­si szú­rás  gyógy­tar­ta­ma 8 napon túli, a mell­üreg meg­nyí­lá­sá­ra tekin­tet­tel köz­ve­tett élet­ve­szélyt okoz­ha­tott volna.

A Kecs­ke­mé­ti Tör­vény­szék a vád­irat benyúj­tá­sát köve­tő­en a vád­lott letar­tóz­ta­tá­sát fenn­tar­tot­ta, mely ellen az elkö­ve­tő fel­leb­be­zést jelen­tett be.

A Sze­ge­di Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség állás­pont­ja sze­rint arra figye­lem­mel, hogy a bűn­cse­lek­mény vég­hez vite­lét a vád­lott sza­bad­láb­ra kerü­lé­se ese­tén befe­jez­né, ezért indo­kolt letar­tóz­ta­tá­sá­nak fenn­tar­tá­sa, mely­re tekin­tet­tel a Kecs­ke­mé­ti Tör­vény­szék vég­zé­sé­nek hely­ben­ha­gyá­sát indítványozta.

Az ügy­ben másod­fo­kon a Sze­ge­di Íté­lő­táb­la jár el.