Főoldal » Hírek » Kamera rögzítette, ahogy a sportboltban loptak - Videóval - a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A lopás vét­sé­ge miatt indult ügy­ben az Esz­ter­go­mi Járá­si Ügyész­ség vád­ira­tot nyúj­tott be azok­kal a  fér­fi­ak­kal szem­ben, akik egy esz­ter­go­mi sport­ru­há­za­ti bolt­ban lop­tak már­kás ruhá­za­tot, az egyi­kük a ter­mé­ket póló­ja alá csúsztatta.

A vád­irat sze­rint két férfi egy sport­ru­há­za­ti bolt­ból eltu­laj­do­ní­tott egy darab, 10.999 forint érté­kű tri­kót oly módon, hogy az egyik férfi az áru­vé­del­mi esz­közt ruhá­ról letép­te, és azt a ter­mék felett tárolt cipő­be rej­tet­te, miköz­ben a társa a cse­lek­mé­nyét egy póló­val elta­kar­ta, fedez­te, ezután a társa ezt a tri­kót a tás­ká­já­ba rejtette.

Az elkö­ve­tők ellop­tak egy darab 15.999 forint érté­kű sor­tot is úgy, hogy egyi­kük  a póló­ja alá rej­tet­te az áru­vé­del­mi esz­köz­zel együtt, cse­lek­mé­nyét biz­ton­sá­gi kame­ra rögzítette.

Az elkö­ve­tők kimen­tek a bolt­ból anél­kül, hogy az elrej­tett ter­mé­ke­ket kifi­zet­ték volna, ám egyi­kük­nél az áru­vé­del­mi kapu bejel­zett, ezért az eladó utá­nuk sza­ladt. Az eladó az egyik férfi  tás­ká­ját átku­tat­ta, de abban nem talált sem­mit, mivel az ello­pott ruhá­zat a póló­ja alá volt rejtve.

Az elkö­ve­té­si érték össze­sen 27.598 forint. A lopás­sal oko­zott kár tel­je­sen meg­té­rült, mert az esz­ter­go­mi rend­őrök a fér­fi­ak­tól lefog­lal­ták és a sér­tett­nek vissza­ad­ták a lopott ruhákat.

Mind­két férfi bün­te­tett elő­éle­tű, egyik több­szö­rös vissza­eső­nek, társa külö­nös vissza­eső­nek minősül.

Az ügyész­ség a benyúj­tott vád­irat­ban arra tett indít­ványt, hogy az Esz­ter­go­mi Járás­bí­ró­ság mind­két fér­fit sza­bad­ság­vesz­tés­re és köz­ügyek­től eltil­tás­ra ítélje.

A bolt kame­rá­já­nak felvétele: