Főoldal » Hírek » Ittas állapotban, unokája társaságában lőtt az orvvadász- a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleménye

Az 50 éves férfi vadá­sza­ti tila­lom alatt lőtte ki a vadat - til­tott vadá­sza­ti esz­köz, hang­tom­pí­tó hasz­ná­la­tá­val. Az őzba­kot - akkor kis­ko­rú - uno­ká­já­val el is lop­ták. A fér­fit három bűn­cse­lek­ménnyel, orv­va­dá­szat­tal, lopás­sal és kis­ko­rú veszé­lyez­te­té­sé­vel vádol­ja a Győri Járá­si Ügyész­ség. Immá­ron 18 éves uno­ká­já­val szem­ben az ügyész­ség az eljá­rás meg­szün­te­té­sé­ről határozott.

Az ügyész­ség vád­ira­tá­nak tény­ál­lá­sa sze­rint a vadá­sza­ti kép­zett­ség­gel ren­del­ke­ző férfi, aki egyet­len vadász­tár­sa­ság­nak sem tagja, idén janu­ár­ban sör és pálin­ka fogyasz­tá­sa után, közepes-súlyos fokú alko­ho­los befo­lyá­solt­ság mel­lett ült be az autó­já­ba, melyet – akkor még – 17 éves uno­ká­ja veze­tett. Az autó hátsó ülé­sén volt a férfi enge­déllyel tar­tott kis­pus­ká­ja, mely­re koráb­ban til­tott vadá­sza­ti esz­közt, hang­tom­pí­tót erősített.

Mikor meg­pil­lan­tot­ta a három lege­lő őzet, a férfi az uno­ká­ját az autó leál­lí­tá­sá­ra szó­lí­tot­ta fel, magá­hoz vette a lőfegy­ve­rét és az autó jobb első ajta­já­nak támaszt­va lelőtt egy őzba­kot annak elle­né­re, hogy az vadá­sza­ti tilal­mi idő alatt állt.

A 350.000 forint érté­kű őzba­kot a férfi az uno­ká­ja segít­sé­gé­vel haza­vit­te, ahol azt kizsi­ge­rel­ték. Ekkor érkez­tek meg hoz­zá­juk a rendőrök.

A férfi a cse­lek­mény elkö­ve­té­sét elis­mer­te. Vele szem­ben a hal­ma­za­ti sza­bá­lyok sze­rint hét és fél év sza­bad­ság­vesz­tés is kiszabható.

Az ügy­ben az érde­mi dön­tést vár­ha­tó­an a Győri Járás­bí­ró­ság fogja meghozni.