Főoldal » Hírek » Vádemelés a családsegítő ellen agresszíven fellépő férfi ellen - Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Győri Járá­si Ügyész­ség vádat emelt egy 50 éves férfi ellen, aki 2020 feb­ru­ár­já­ban egy Győr mel­let­ti tele­pü­lé­sen üvöl­tö­zött a csa­lád­se­gí­tő­vel.

Az ügyész­ség vád­ira­ta sze­rint az 50 éves férfi 2020 feb­ru­ár­já­ban lépett fel a lakás­ra hiva­ta­los ügy­ben érke­ző csa­lád­se­gí­tő­re. A 43 éves hölgy a mun­ká­ját végez­ve, egy tele­fo­nos beje­len­tés ellen­őr­zé­se miatt ment ki a családhoz.

A férfi, mikor meg­tud­ta miért érke­zett a csa­lád­se­gí­tő agresszív­vé vált, eme­let han­gon sér­te­get­te, erké­lyen kiha­jí­tás­sal fenye­get­te a sér­tet­tet, aki­nek esé­lye sem volt, hogy elmond­ja, miért érkezett.

Végül a vád­lott fele­sé­ge enged­te ki a lakás­ból a sér­tet­tet, aki a férfi visel­ke­dé­se miatt az eljá­rást érdem­ben el se tudta kezdeni.

A ter­hel­tet az ügyész­ség köz­fel­ada­tot ellá­tó sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­té­vel vádol­ja, mert fenye­ge­té­se­i­vel aka­dá­lyoz­ta a csa­lád­se­gí­tőt hiva­ta­los eljá­rá­sá­ban. Vele szem­ben öt év sza­bad­ság­vesz­tés is kiszabható.

Az ügy­ben az érde­mi dön­tést vár­ha­tó­an a Győri Járás­bí­ró­ság fogja meghozni.