Főoldal » Hírek » Közel 20 milliós a kár, pedig hátrahagyta a táskát - Fotókkal - a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleménye

Az elkö­ve­tő egy ismert autó­gyár győri üze­mé­ből pró­bált meg injek­to­ro­kat ellop­ni. Nem sike­rült neki, a kár mégis tetemes.

A Győri Járá­si Ügyész­ség vád­ira­tá­nak tény­ál­lá­sa sze­rint a 42 éves férfi egy éjje­li idő­pont­ban fel­fe­szí­tet­te az egyik csar­nok alkat­rész­tá­ro­ló­já­nak plexi üve­gét, majd három ládá­ból össze­sen 75 db új injek­tort pakolt a háti­zsák­já­ba. Az injek­to­rok ára egyen­ként 259.956 forint.

A biz­ton­sá­gi őr azon­ban meg­za­var­ta a fér­fit, aki a háti­zsák­ját hát­ra­hagy­va távo­zott a helyszínről.

A sér­tett kára 19.496.700 forint, ami azál­tal kelet­ke­zett, hogy az elkö­ve­tő az injek­to­ro­kat a sza­bá­lyos táro­lá­si helyük­ről kiemel­te. Azok ugyan­is biz­ton­sá­gi okok­ból ezt köve­tő­en már nem épít­he­tők be.

Az ügyész­ség az elkö­ve­tőt jelen­tős érték­re, dolog elle­ni erő­szak­kal elkö­ve­tett lopás bűn­tet­té­nek kísér­le­té­vel vádol­ja. Vele szem­ben két évtől nyolc évig ter­je­dő sza­bad­ság­vesz­tés is kiszabható.

A nyo­mo­zást a vád­lot­tal szem­ben a Győri Rend­őr­ka­pi­tány­ság mun­ka­tár­sai foly­tat­ták le, érde­mi dön­tést pedig vár­ha­tó­an a Győri Járás­bí­ró­ság fog hozni az ügyben.